Dirkje Bakkes, Brandnetelspecialist-   eReader eBook

Tosca Menten • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Dirkje Bakkes, Brandnetelspecialist is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Knotsgek verhaal van Dummie-auteur Tosca Menten

Dirkje Bakkes woont al zo lang als hij zich kan herinneren bij zijn nare oom Griep en tante Fop op hun brandnetelplantage. Totdat oom Griep een reuzenbrandnetel heeft gemaakt, moet Dirkje daar brandnetels trekken en sorteren. Maar een reuzenbrandnetel maak je niet zomaar. Of wel? Als Dirkje er per ongeluk zelf een heeft gemaakt, gaat het afschuwelijk mis...


Reviews & recensies

Een eigenaardig leuk boek!

Dirkje woont zolang als hij zich kan herinneren bij zijn tante Fop en oom Griep op de brandnetelplantage, daar moet hij helpen bij het plukken en sorteren van brandnetels. Écht een rotklus! Hij mag niet naar school en hij is nog nooit in "de wijde wereld" geweest. Oom Griep en tante Fop zijn twee chagrijnige mensen die de hele tijd ruzie maken met elkaar en aardig voor Dirkje zijn ze ook niet. Oom Griep noemt Dirkje vaak snotzak en Tante Fop is om de haverklap haar kunstgebit kwijt, waar Dirkje dan de schuld van krijgt. Dirkje is een nieuwsgierig en leergierig jongetje. Hij heeft twee vriendjes: de geitjes Sikkie en Sok. Hij verzorgt ze met heel veel liefde. Doordat Dirkje altijd veel vragen stelt aan oom Griep, komt hij er achter dat oom Griep al jaren een REUZENBRANDNETEL probeert te kweken (zonder al te veel succes). Deze REUZENBRANDNETEL is wel een miljoen waard zegt oom Griep en dan hoeven ze daarna nooit meer te werken. Nooit meer te werken??!! Dat wil Dirkje ook wel, hij zit iedere dag onder de bulten van het brandnetels trekken van de plantage. Misschien kan hij dan naar school of de wijde wereld ontdekken. Dirkje besluit in het geniep zelf een REUZENBRANDNETEL te gaan kweken. Hij noemt zichzelf de brandnetelspecialist en gaat er mee aan de slag. Zal het hem lukken de grootste brandnetel ter wereld te maken en daarmee zijn vrijheid te kopen?

Bekijk alle reviews van Maartje 


Details:

Auteur(s)Tosca Menten
IllustratorElly Hees
UitgeverijVan Goor
ISBN9789000323913
TaalNederlands
UitvoeringeBook
LeeftijdsindicatieVanaf 10 jaar
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte4354 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten