Discovering the assignment / De ontdekking van de opgave-   eReader eBook

J. Roos • eBook

€ 32,50

Direct downloaden

Gratis verzending
Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In De ontdekking van de opgave wordt een inspirerend betoog over architectonische herontwikkeling gecombineerd met een diepgaande analyse van praktijkvoorbeelden, een beschrijving van de belangrijkste partijen die een rol spelen bij het ontwerpproces, en aanbevelingen voor praktijk en onderwijs. Nadruk wordt gelegd op de noodzaak om, naast de economische en ecologische redenen voor herontwikkeling, aandacht te besteden aan immateriële waarden van het gebouwde erfgoed. Veel moet worden geïnvesteerd in sensibiliteit en in de poëtische kant van het vakgebied. Inspiratie en argumentatie zijn onmisbaar bij het ontwerpend omgaan met het bestaande. Hoe inspiratie kan worden ingezet als sturing voor het ontwerp wordt, behalve in de praktijkvoorbeelden, gevisualiseerd en omschreven in het denkmodel de Spiraal.

DE AUTEUR Job Roos is ruim vijfentwintig jaar werkzaam als architect voor herontwikkeling. Het architectenbureau Braaksma & Roos is vooral actief in nieuwbouw op historische locaties, en hergebruik en restauratie van monumentale gebouwen, waaronder het Gemeentemuseum Den Haag, Panorama Mesdag in Den Haag, de Westergasfabriek in Amsterdam en de Waag in Deventer. Vijftien jaar lang was Job Roos lid van diverse welstands- en monumentencommissies in de Randstad en daarbuiten. De auteur is als universitair hoofddocent verbonden aan het onderwijs- en researchinstituut ®MIT van de Technische Universiteit Delft.

http://www.vssd.nl/hlf/f034.htm

Details:

Auteur(s)J. Roos
UitgeverijVSSD
ISBN9789065621627
TaalMeertalig
UitvoeringeBook
Aantal pagina's204
Verschijningsdatum
Formaat
Adobe PDF met Adobe DRM
Adobe PDF met Adobe DRM is een formaat voorzien van DRM beveiliging van Adobe. DRM staat voor Digital Rights Management en dit is een techniek om het illegaal kopi�ren van digitale bestanden tegen te gaan.
Bestandsgrootte14443 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieUitgeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten