Dit kan niet waar zijn-   eReader eBook

Joris Luyendijk • eBook eci.be lezers

€ 14,99

Direct downloaden

Dit kan niet waar zijn is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De financiële wereld blijkt geen ver-van-mijn-bedshow. De financiële wereld is het bed zelf. En toen op 15 september 2008 de Amerikaanse bank Lehman Brothers failliet ging, stortte dat bed op een haar na in. Bankiers in de City hamsterden voedsel, zetten hun geld om in goud, of bereidden de evacuatie van hun kinderen naar het platteland voor. Joris Luyendijk zat twee jaar lang ondergedompeld in deze wereld. Aan het begin wist hij er net zoveel van als de gemiddelde burger, namelijk bijna niks. Stap voor stap lieten insiders hem zien hoe de financiële wereld in elkaar zit – met gevaar voor hun eigen baan. Zijn bankiers monsters? Is hebzucht het probleem? En veel belangrijker: kan het weer gebeuren? Zijn de diepere oorzaken van de crash van 2008 weggenomen, of is de financiële wereld nog altijd een tijdbom in het hart van onze samenleving?

Dit boek in de pers

Een betere titel had het boek niet kunnen hebben. Het kan bijna niet waar zijn wat je leest. (...) Wij zeggen in koor: lees Joris Luyendijk!  
DE WERELD DRAAIT DOOR  

Dit kan niet waar zijn is wederom vlot geschreven, zonder meer. Maar het dwingt ook inhoudelijk bewondering af. Schijnbaar moeiteloos weet Luyendijk de financiële wereld te vangen in een subtiel portret van nauwelijks meer dan tweehonderd pagina’s. Nergens voelt het overhaast. Nooit vervalt hij in al te makkelijke clichés.  
DE GROENE AMSTERDAMMER  

Zeer de moeite waard. Het is een toegankelijk inkijkje in de City. Alleen al met zijn eerste indrukken zal een groot publiek zich goed vermaken. (...) Zijn verhaal is beklemmend, te meer omdat de bankiers als geen ander weten waaraan we zijn ontsnapt in 2008.  
Het Parool  

Een onthullend, bij vlagen hilarisch maar ook angstaanjagend boek.  
Trouw  

Huiveringwekkend. (...) Wars van banker bashing en clichés. Ook bankiers blijken net mensen, zelfs met humor en zelfreflectie. Het maakt het portret des te vernietigender.  
De Volkskrant  

Joris Luyendijk gaat onbevangen te werk, met een open blik, niet gehinderd door allerlei conventies die zelden ter discussie worden gesteld. Zo slaagt hij erin van binnenuit de pretenties van opgeblazen professionals door te prikken.  
NRC  


Reviews & recensies

Een fascinerend en zeer toegankelijk boek dat de financiële wereld uitpluist

Samen met Joris leren we stap voor stap hoe de financiële wereld in elkaar zit. Dat maakt dit boek ook geschikt voor mensen zonder voorkennis. Hij legt het op een hele duidelijke manier uit, omdat hij zelf ook aan zijn zoektocht zonder voorkennis begint. Het beeld dat hij schetst is beangstigend. In 2008 leefde de vrees onder bankiers dat de hele financiële sector in elkaar zou storen. We zouden er millimeters van verwijderd zijn geweest. Maar sinds die tijd is er eigenlijk weinig veranderd. Regels zijn nauwelijks aangescherpt en toezicht is minimaal. Luyendijk stortte zich 2 jaar lang in deze wereld. Hij interviewde honderden insiders, heel knap, want de financiële code bepaalt dat je je baan kwijt bent als je met journalisten praat. Toch lukte het Luyendijk. Het leverde een fascinerend boek op over ‘The city’, het financiële hart van Londen. Zeer het lezen waard!

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • echte verhalen over het zakenleven
  • echte verhalen over grote onderwerpen

Details:

Auteur(s)Joris Luyendijk
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789045028170
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's172
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1753 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten