Dochter van het licht-   eReader eBook

Shirin • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Dochter van het licht is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Shirin stond op het punt eindexamen te doen, toen IS-terroristen in augustus 2014 haar dorp bij het Sinjar-gebergte binnenvielen. Ze roofden de jonge vrouw weg bij haar familie. Met andere ongetrouwde vrouwen en meisjes uit het dorp werd ze meegenomen, een aantal keren verkocht als bruid en gebruikt als seksslavin. Even onvoorstelbaar als deze gebeurtenissen is het verhaal van haar vlucht, met hulp van de negende man aan wie ze werd doorgegeven en die zelf niet langer onder het terreurregime van is wilde leven. Dochter van het licht is een schokkend verslag over de gruweldaden van is en het lot van een moedige jonge vrouw. Tegelijkertijd geeft dit ongekend openhartige verhaal een unieke inkijk in ons onbekende yezidi-cultuur. Shirin is nu 19. Uiteindelijk kwam zij in Duitsland terecht. Journaliste Alexandra Cavelius tekende haar bijzondere verhaal op, waarin Shirin ondanks haar pijnlijke herinneringen toch hoopvol naar de toekomst kijkt: 'Wat er ook gebeurd is, ik blijf een dochter van het licht.'

Reviews & recensies

Heel aangrijpend boek. Waar gebeurd. Extra achtergrondinformatie zorgt ervoor dat je de gebeurtenissen kunt plaatsen. Echt een aanrader.

Dit boek heeft me echt naar de keel gegrepen. De wreedheid en barbaarsheid van IS en hun ontmenselijking van vrouwen is bijna niet te bevatten. Je krijgt inzicht in de denk- en werkwijze van IS, en je gelooft eigenlijk niet dat dit zich afspeelt in onze moderne tijd. Hun praktijken horen eerder in de Middeleeuwen thuis. Met dit boek krijg je ook inzicht in de verhouding tussen islamieten en het Yezidische volk. Ik was ook erg blij met het nawoord van jan Kizilhan. Hij is intercultureel psycholoog en traumatoloog en geeft een verhelderende toelichting bij de gebeurtenissen van deze Yezidische meisjes..

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • waargebeurde verhalen over vluchten
  • duistere waargebeurde verhalen

Details:

Auteur(s)Shirin
UitgeverijBalans, Uitgeverij
ISBN9789460031366
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's195
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte375 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten