Dode hand-   eReader eBook

Marthe Maeren • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Gent, juli 2004.
De kantoordrukte is geluwd en meester Frieda Degraeve slaakt een zucht van verlichting. Ze wil van de Gentse Feesten genieten en van de zon en het strand, nu ze naar Knokke is verhuisd.
Maar Agnes Vandenhove, een beruchte Gentse prostituee, doorkruist haar plannen. Ze doet een beroep op Frieda voor de uitvoering van het testament van wijlen eerwaarde Albert Vanseveren. De brave man is overleden en heeft haar zijn hele hebben en houden nagelaten.
Frieda aanvaardt de opdracht, al heeft ze aan haar opvoeding bij de nonnen een diepgewortelde aversie overgehouden tegen al wat rooms is.
Al snel blijkt echter dat de eerwaarde vader werd vermoord. En dat is niet alles. Frieda en haar stagiair Seppe ontdekken dat de vermoorde priester op het punt stond een sociografische studie te publiceren die de grondvesten van het priesterschap in Vlaanderen zou doen wankelen. Frieda laat haar fantasie de vrije loop en verdenkt de katholieke top van bloederige praktijken. Maar heeft ze het wel bij het rechte eind?
In haar tweede advocatenthriller schetst Marthe Maeren een verrassend beeld van het Belgische gerecht, en de verborgen mechanismen die de werking ervan be loeden. Ze doet dat in een spannend verhaal, doorweven met onderhuidse humor. Een verhaal dat knipoogt naar de wiccabeweging. En de staatsveiligheid. Voor de lezer die verrast wil worden
Marthe Maeren (pseudoniem, 1958) is advocaat aan de balie te Gent. In 2004 verscheen haar eerste advocatenthriller, Dode letter, die heel enthousiast werd onthaald door zowel publiek als pers.
De pers over Dode letter:
Vlot en doorspekt met droge humor en de kleine kantjes van juristen en aanverwanten. - FLAIR
Het boek [geeft] een accuraat inside-beeld van de ontoegankelijke microkosmos die de juridische wereld nog altijd is. - KNACK

Details:

Auteur(s)Marthe Maeren
UitgeverijManteau Thriller
ISBN9789460412325
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's264
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte624 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten