Dokter Zjivago in de Russische Bibliotheek-   eReader eBook

Boris Pasternak • eBook

€ 19,99

Direct downloaden

Dokter Zjivago in de Russische Bibliotheek is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Noodgedwongen verscheen het alom geprezen meesterwerk Dokter Zjivago van Boris Pasternak niet in Rusland maar in het Westen. De sovjetautoriteiten vreesden de invloed van zijn poëtische en waarachtige roman, over de tijd van de Eerste Wereldoorlog, de Revolutie en de daaropvolgende burgeroorlog. Het leven van dichter en arts Zjivago raakt in het caleidoscopisch vertelde verhaal ontregeld door zowel de nationale gebeurtenissen als zijn liefde voor de getrouwde Lara. Ondanks alles weet hij zijn innerlijke vrijheid te behouden. Het is niet voor niets dat de CIA het boek liet verspreiden om daarmee de Sovjetunie te ondermijnen. Dokter Zjivago werd in 1965 verfilmd met Omar Sharif en Julie Christie in de hoofdrollen. Ruim vijftig jaar na de film verschijnt nu een nieuwe Nederlandse vertaling van Dokter Zjivago, gemaakt door Aai Prins. Daarmee is Pasternaks langverwachte toetreding tot de Russische Bibliotheek een feit. Zijn verhalen, brieven en poëzie zullen binnen afzienbare tijd eveneens in de reeks verschijnen.

Dit boek in de pers

Een nieuwe vertaling van Dokter Zjivago laat zien hoe de Russische revolutie een hele beschaving heeft vernietigd en moorden tot iets gewoons maakte. Tot op de dag van vandaag zijn de sporen ervan in Rusland aanwezig.  
NRC  

De klassieker van Boris Pasternak is opnieuw vertaald en wel uitmuntend. Net als de ongelooflijk goede gedichten waarmee de roman besluit.  
De Volkskrant  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de Russische Revolutie
  • romans over de Sovjet-Unie

Details:

Auteur(s)Boris Pasternak
UitgeverijUitgeverij G.A. Van Oorschot
Vertaler(s)Aai Prins, Margriet Berg, Marja Wiebes
ISBN9789028261396
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's569
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2176 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SerieDe Russische bibliotheek
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten