Dorp, stad, land-   eReader eBook

Maartenjan Hoekstra • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Dorp, stad, land is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Nederland en België zijn de twee dichtst bevolkte landen van Europa. Gezien de waterrijke ligging van de Lage Landen is dat eigenlijk een wonder. De historie van woorden als strand, hunebed, molen en riool kan de ontwikkeling van onze streken als geen ander belichten. Daarom vertelt dit boek de bijzondere geschiedenis van het landschap en de bewoning aan de hand van de woorden die er door de eeuwen heen voor zijn gebruikt. Net als in Huis, tuin en keuken levert dat intrigerende woordverhalen op. Zo hebben we het begrip stad te danken aan de rechtspraak rond Keulen. De Franse boulevard blijkt gebaseerd te zijn op ons bolwerk. Waarom wilde niemand halverwege de negentiende eeuw aan een laan wonen en vanaf 1900 juist wel? En waar komen de woorden bus en tram vandaan? Door dit boek zal een wandeling door onze eigen leefomgeving nooit meer hetzelfde zijn.

Dit boek in de pers

Het mooie van het boek van Hoekstra is dat het niet in (een) cliché blijft steken, maar het cliché verklaart en nuanceert. (...) Hoekstra's Dorp, stad, land is een leerzaam, verrassend en blikverruimend boek (...) '.  
Nederlands Dagblad  

Details:

Auteur(s)Maartenjan Hoekstra
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789045027333
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's261
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte11667 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten