Dr. Sleep-   eReader eBook

Stephen King • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Dr. Sleep is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Stephen King, Dr. Sleep (het vervolg op De Shining)

Grootmeester Stephen King keert terug naar de personages en de setting van een van zijn spannendste boeken ooit: De Shining.

Het jongetje Danny Torrance is inmiddels Dan, een man van middelbare leeftijd die nog steeds wordt achtervolgd door de herinneringen aan het Overlook Hotel, waar hij in zijn jeugd een gruwelijke winter doorbracht.

Decennialang heeft hij rondgezworven in een poging te ontsnappen aan zijn vaders erfenis van angst, alcoholisme en geweld. Uiteindelijk vestigt Dan zich in een klein stadje om zijn gave voor stervensbegeleiding te gebruiken... ze noemen hem Dr. Sleep.

Over de snelwegen door Amerika trekt een groep mensen die zichzelf de Ware Knoop noemen. Ze zien er onschuldig uit de meesten zijn oud en ze rijden rond in campers. Maar Dan Torrance weet wel beter, en ook de twaalfjarige Abra Stone komt tot de bizarre ontdekking dat de leden van de Ware Knoop schijnbaar onsterfelijk zijn. Ze leven van de energie die vrijkomt als kinderen die de Shining, oftewel 'het licht' bezitten, langzaam sterven.

Abra en haar spectaculaire gave het helderste licht ooit wekken Dans demonen weer tot leven en hij moet vechten voor Abras ziel...

Dr. Sleep is een weergaloos verhaal van goed tegen kwaad, een must-read voor de miljoenen liefhebbers van Stephen King en het zo legendarisch door Stanley Kubrick verfilmde De Shining.

Dit boek in de pers

In The Shining was het telepathisch contact tussen Danny en chef-kok Dick een bijzaak, in Dr. Sleep is het contact tussen Abra en Danny de hoofdzaak. Dat doet King mooi, maar net als Kubrick heeft King zich eerder door The Shining laten inspireren dan dat Dr. Sleep leest als een letterlijk vervolg. Hoewel de apotheose zich afspeelt op de plek waarop ooit het Overlook hotel stond, is Dr. Sleep vooral een op zichzelf staande, redelijk goede, bovennatuurlijke thriller, waarvan de onvermijdelijke verfilming niet zo’n klassieker zal worden als The Shining.  
NRC  

Het verhaal zit niet slecht in elkaar, al is het zeker 150 pagina’s te lang. De protagonisten, Danny en Abra, zijn min of meer levensecht en sympathiek, maar de bad guys blijven weinig meer dan marionetten, zodat je maar niet écht bang van ze kunt worden. Hun recitatieven in potjeslatijn (‘sabbatha hanti’) zijn weinig meeslepend, of gewoon tenenkrommend.  
De Volkskrant  

Rasverteller King is lekker op dreef en lardeert zijn verhaal met aannemelijke personages, wat AA-moralisme en schuttingtaal om af te stevenen op de grande finale. De bovennatuurlijke manifestaties brengt hij als iets vanzelfsprekends. Het boek leest prettig hoewel het moeiteloos 100 van de 509 pagina’s zou kunnen missen. Mooie revanche van King na zijn vorige misser ‘Joyland’; de meester heeft het nog in de vingers.  
Haarlems Dagblad  

Stephen King is een begenadigd schrijver en schetst snel en goed waar het om draait.  
TWENTSE COURANT  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • thrillers
  • bovennatuurlijke krachten

Details:

Auteur(s)Stephen King
UitgeverijLuitingh-Sijthoff
ISBN9789024559749
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1440 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten