Draag nooit een gele trui-   eReader eBook

Alex van der Hulst • eBook

€ 13,99

Direct downloaden

Draag nooit een gele trui is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wekelijks trekken ze er alleen of in groepjes op uit. De een legt zijn dikke buik op de stang van zijn lichtgewicht racefiets, de ander zoeft met geschoren benen op enorme snelheid over dijken, fietspaden en heuveltjes in de omgeving. Ze hebben één ding gemeen: ze zijn allemaal wielertoeristen en ze willen allemaal de snelste zijn. In hun hoofd rijden ze gemakkelijk met de profs mee. Ze racen uit liefde voor het fietsen en in de hoop sneller te gaan dan anderen. Vooral eerbiedigen ze `de regels; weinig sporten gaan gepaard met zo veel ongeschreven geboden als het wielrennen. In Draag nooit een gele trui staan de verschillende types wielrenners beschreven en de regels waaraan zij zich houden. (Oud-)profs geven tips en vertellen over hun ervaringen met wielertoeristen. Het is een onmisbaar boek voor wie graag de weg op gaat en twijfelt over het scheren van benen of de kleur van de wielersokken. Een humoristische inkijk in de wereld van de bloedfanatieke onbetaalde fietsers.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Erg herkenbaar voor de amateurrenner, soms een tikje pijnlijk.

Geen sport met zoveel ongeschreven regels als het amateur-wielrennen. Wat voor de gemiddelde toeschouwer een voorbijsuizend groepje wielrenners is, is eigenlijk een wereldje op zich dat voorbijkomt. Een wereld waarin het kleinste misverstand over de outfit, de beenhaarlengte of het wel of niet meenemen van een zadeltasje verstrekkende gevolgen kan hebben. Het boek beschrijft met een flinke dosis ironie de verschillende types, of beter: stereotypen, die zich avond na avond op het zadel hijsen. Erg herkenbaar voor de plezierrenner, en soms een tikje pijnlijk. Onherroepelijk komen deze amateurrenners op hun tochtjes ook andere wielrenners tegen, wat bij de meest fanatieke deelnemers steevast een moment is om te checken of de wielercode wel goed wordt nageleefd. Het boek is zeker geen regeltjesboek, maar een heerlijk wegleesboek waar je af en toe om moet gniffelen van een prettige soort plaatsvervangende schaamte.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Alex van der Hulst
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046818930
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's126
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3166 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten