Dracula heeft echt geleefd-   eReader eBook

Pieter Steinz • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Dracula heeft echt geleefd is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Uilenspiegel, Robin Hood, Don Juan hun namen zijn spreekwoordelijk geworden. Maar wie realiseert zich dat ze echt hebben geleefd? Op zoek naar historische figuren die niet weg zijn te denken uit de westerse cultuurgeschiedenis bezocht Pieter Steinz het bos van Macbeth, de burcht van Vlad Dracula, het graf van Koning Arthur en de stad waar Rabbi Löw zijn Golem kneedde. Hij vond ridder Roeland in de besneeuwde pas van Roncesvalles, Wilhelm Tell in de stortregen bij het Vierwoudstrekenmeer, Leonidas en zijn 300 Spartanen in zinderend Thermopylae. Door Italië, Ierland, Duitsland en Spanje volgde hij het spoor van de enige vrouwelijke paus, de middeleeuwse abt die de Nieuwe Wereld ontdekte, de Leugenbaron, de Nibelungenhelden, de alchemist die zijn ziel aan de duivel verkocht, en niet te vergeten de grootste vrouwenversierder aller tijden.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Niet alleen Dracula, maar ook andere literaire figuren worden onderzocht!

De titel refereert dan misschien wel aan Dracula, maar er worden nog 15 andere literaire helden gevonden en gevolgd, waaronder Robin Hood, Don Juan en Leonidas (die je misschien kent uit de film 300, wat gewoon een topper blijft!)! Dit boek is voor mij extra mooi, omdat het maar weer eens laat zien hoe literatuur aan cultuur en realiteit refereert. Deze figuren zijn een afspiegeling van de mens! Steinz schrijft speels. Hij is een gigantische bron aan informatie, en weet dit fantastisch uit te dragen. Hij reisde door heel Europa om dit boek te kunnen schrijven. Een aanrader voor iedereen die van legenden en de literatuur houdt. Fantastisch!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Pieter Steinz
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046810910
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's248
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte8726 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten