Drie oorlogen-   eReader eBook

Maarten van Rossem • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 4 dagen geleden.

Drie oorlogen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De moord op de Oostenrijks-Hongaarse troonopvolger in Sarajevo leidde tot de Eerste Wereldoorlog. De hele bestaande Europese orde werd ontwricht, zowel in politiek, economisch als cultureel opzicht. Duitsland leek de grote verliezer te zijn, maar al spoedig werd duidelijk dat de Duitse strategische positie eerder versterkt dan verzwakt was. Nadat de nazi's aan de macht waren gekomen besloot Hitler de sterke positie van de Duitsers te gebruiken om de Eerste Wereldoorlog nog eens over te doen. Duitsland faalde opnieuw, maar daarvoor was wel de militaire kracht van de Sovjet-Unie en de Verenigde Staten nodig. Na de Duitse nederlaag ontstond een zowel strategisch als ideologisch gefundeerd conflict tussen de beide overwinnaars, dat de wereldpolitiek ruim veertig jaar volledig zou domineren: de Koude Oorlog. Het enorme drama dat op 28 juni 1914 begon, eindigde pas op 25 december 1991 toen in de loop van de avond de vlag van de Sovjet-Unie boven het Kremlin werd gestreken. De stukken over de Eerste en Tweede Wereldoorlog zijn eerder verschenen. Met de even heldere analyse van de Koude Oorlog voltooit Maarten van Rossem zijn korte geschiedenis van de 20e eeuw.

Dit boek in de pers

Van Rossem geeft een heldere schets van de politieke krachtsverhoudingen in Europa […] een knappe, subtiele en prettig eigenwijze schets van de jongste geschiedenis […].  
De Volkskrant  

[…] een nuchter juweeltje  
Trouw  

Als geen ander kan Maarten van Rossem ingewikkelde historische gebeurtenissen beschrijven en uitleggen. Dat lukt hem weer in dit mooie boek over de Eerste, de Tweede en de Koude Oorlog.  
Historisch Nieuwsblad  


Reviews & recensies

Een overzicht van de 20e eeuw door Maarten van Rossem

De Hollandse brombeer Maarten van Rossem staat al bekend als fantastisch historicus. Ook in Drie oorlogen combineert hij zijn hoogstaande vakkennis met zijn bekende droge humor en ironie, zodat er een intrigerend, informatief en leesbaar geheel is ontstaan. Van Rossem weidt uitgebreid uit over de moord op Franz Ferdinand, het Duitse verlies van de Eerste Wereldoorlog waardoor de Nazi's aan de macht kwamen, en de Koude Oorlog die de gruweldaden van Hitler snel opvolgden. Drie oorlogen is echter geen saaie opsomming van de afgelopen 100 jaar – van Rossem schroomt niet om zijn persoonlijke meningen en analyses uit te spreken. Iedereen die enigszins geïnteresseerd is in geschiedenis kan dit boek lezen door het toegankelijke karakter. Alleen van Rossem kan op zo'n manier schrijven zonder inhoud te verliezen – een historisch meesterwerkje.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over de Eerste Wereldoorlog
  • boeken over oorlog

Details:

Auteur(s)Maarten van Rossem
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046817094
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's264
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte899 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten