Dubbel-   eReader eBook

George Pelecanos • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Dubbel is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

'Dubbel' is de spannende literaire thriller van George Pelecanos, tv-producent van 'The Wire'. Het lijkt gemakkelijk: het waardevolle schilderij Dubbelportret terughalen, dat door de ex-vriend van Grace Kinkaid van haar gestolen is. Dit is waar Spero Lucas goed in is: terugbrengen wat vermist wordt, discreet. Maar Grace wil meer. Ze wil dat Lucas op zoek gaat naar de man die haar heeft bedrogen een gewelddadige crimineel. Lucas is iemand die weet hoe hij moet krijgen wat hij wil, of het nu een op de vlucht geslagen dief is of een getrouwde vrouw. Terwijl hij verwikkeld is in een toekomstloze liefdesaffaire en een gevaarlijke man op de hielen zit, wordt hij gedwongen te beslissen hoe ver hij zal gaan om te krijgen wat hij wil. Geroge Pelecanos heeft met 'Dubbel' een spannende literaire thriller geschreven.

Reviews & recensies

Pelecanos bewijst met Dubbel weer zijn meester- en vakmanschap!

Pelecanos is een ongelooflijk goede schrijver en met Dubbel bewijst hij eens te meer zijn meester- en vakmanschap. Zijn personages staan er, met al hun mooie en minder mooie kanten. Zijn dialogen zijn om vingers en duimen bij af te likken. Het verhaal is spannend, met een wending waarover je als lezer zelf je oordeel moet vellen, want dat doet Pelecanos niet voor je. Hij oordeelt niet, hij laat zien. Daarbij schuwt hij ook de moeilijkere onderwerpen niet. Sommige stipt hij even aan, zoals kindermisbruik of racisme, op andere gaat hij dieper in. In Dubbel  vraagt hij aandacht voor het lot van ex-militairen. Ze krijgen speciale plaatsen en applaus bij grote sportwedstrijden, maar wat ze echt zouden willen, is werk. Ook als ze been- of armprotheses dragen. Pelecanos brengt deze onderwerpen terloops, als een natuurlijk onderdeel van het leven, wat ze natuurlijk ook zijn. Precies dat is zo kenmerkend aan het werk van Pelecanos: hij brengt het leven zoals het is, met ups-and-downs en alle mogelijke schakeringen. Een betere definitie van literatuur is er toch niet? Literatuur, gecombineerd met spanning en puntgave dialogen. Hebban kent mondjesmaat vijf sterren toe, en deze zijn meer dan verdiend voor Dubbel!

Bekijk alle reviews van Sander Verheijen | Crimezone 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • thrillers over detectivezaken
  • thrillers

Details:

Auteur(s)George Pelecanos
UitgeverijAmbo|Anthos
Vertaler(s)Ankie Klootwijk, Ernst de Boer
ISBN9789041426383
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte302 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten