Duister Europa-   eReader eBook

Robert D. Kaplan • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Duister Europa is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Nieuwe Kaplan!  De Karpaten: de politieke hotzone van Europa

'Wat Kaplans werk zo bijzonder maakt, is dat hij er telkens in slaagt om vanuit zijn observaties ter plaatse de geschiedenis van een regio of zelfs een heel continent tot leven te brengen en in een nieuw perspectief te plaatsen.’ de Volkskrant

In Duister Europa reist Robert Kaplan door Roemenië, Moldavië, Oekraïne, Bulgarije en Hongarije. Het zijn de nieuwe hotzones van de Europese veiligheidspolitiek.

De Karpaten vormen een natuurlijk barrière tussen Centraal-Europa en het nabije Ooasten. Na de Koude Oorlog werd het gebied opgenomen in het NAVO-bondgenootschap en leek de rust voorgoed gewaarborgd. Maar anno 2014 blijkt deze regio opnieuw een geopolitieke hotzone te zijn geworden. Terwijl de NAVO desintegreert en men druk is met de bestrijding van het islamitisch extremisme in Noord-Afrika en het Midden-Oosten, voert Poetin de druk op dit gebied steeds verder op.

Kaplan bewees met zijn eerdere boeken Balkanschimmen en Moesson dat hij als geen ander kan voorspellen welke regio's de komende jaren volop in het nieuws staan.

Robert D. Kaplan schreef veertien boeken over buitenlandse politiek en reizen, waaronder Moesson en Balkanschimmen, waarvan wereldw?d vertalingen z?n verschenen. In 2014 verscheen Het Aziatische kruitvat, over de str?d om de Zuid-Chinese Zee. H? is daarnaast al meer dan 25 jaar correspondent van The Atlantic Monthly. Van 2009 tot 2011 maakte Kaplan deel uit van het Defense Policy Board van het Pentagon, onder leiding van minister van Defensie Robert Gates.

Dit boek in de pers

Wat zijn werk zo bijzonder maakt, is dat hij er telkens in slaagt om vanuit zijn observaties ter plaatse de geschiedenis van een regio of zelfs een heel continent tot leven te brengen en in een nieuw perspectief te plaatsen.  
De Volkskrant  


Reviews & recensies

Een zoektocht naar de ziel van Roemenië en de plaats van dit land in het toekomstige Europa.

Robert D. Kaplan is één van de scherpste observators van de hedendaagse politieke realiteit. Door zijn jarenlang verblijf in de Balkan en het Midden Oosten is hij zich zeer bewust van de impact van de geografie op de geschiedenis. Daarnaast heeft hij met zijn vorige boeken bewezen een scherp oog te hebben voor broeihaarden en potentiële conflicten. Na de val van dictator Ceaucescu werd Roemenië vrij snel opgenomen in de Europese Gemeenschap. Maar het land bleef een donkere onbekende. Hoe heeft de geschiedenis deze natie gevormd, welke krachten hebben er op ingewerkt, hoe heeft Rusland de aansluiting bij de EG verteerd en wat is Poetin van plan? In dit boek hoor je ook de stemmen en de wijsheid van vele Roemenen, die hun met een zware erfenis beladen land naar een niewe, nog steeds onzekere toekomst, dragen.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over Oost-Europa
  • leerzame boeken

Details:

Auteur(s)Robert D. Kaplan
UitgeverijSpectrum
Vertaler(s)Margreet de Boer
ISBN9789000345427
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's287
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3290 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten