Duitsland-   eReader eBook

Neil Macgregor • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Duitsland is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De geschiedenis van de laatste 150 jaar is in hoge mate bepaald door één natie: Duitsland. Aanstichter van twee wereldoorlogen. Twee keer vernietigend verslagen. Verantwoordelijk voor de grootste genocide in de geschiedenis van de mensheid. Tot op de grond toe afgebroken. Tot twee keer toe herrezen uit de puinhopen van haar eigen geweld. Verdeeld, verkaveld, maar opnieuw uitgegroeid tot de dominante macht in Europa.
Wat weten we eigenlijk van de bewogen geschiedenis van Duitsland? En hoe kijken de Duitsers naar zichzelf en hun eigen historie? Vijfentwintig jaar na de vorming van het nieuwe, herenigde Duitsland, op 3 oktober 1990, peilt Neil MacGregor, directeur van het British Museum, ziel en wezen van Duitsland en de Duitsers. In dertig briljante, rijk geïllustreerde beschouwingen beschrijft hij 600 jaar Duitse geschiedenis.
Wat maakt Duitsland tot Duitsland? MacGregor vertelt het verhaal aan de hand van honderden mensen, voorwerpen, plaatsen, kunstwerken, gebouwen, geschriften. Het gaat over worst, bier, porselein, over schrijvers, schilders en politici, over Goethe, Dürer en Bismarck, over Kant en Gutenberg, over wetenschap, filosofie, muziek, literatuur, kunst, architectuur, industrie. Over de drukpers en de Volkswagen Kever. Over Bauhaus en Buchenwald. Over de betekenis van de Rijn en over de taal van Luther, Heinrich Heine, Thomas Mann en de gebroeders Grimm. Over de etsen van Dürer en de cantates van Bach. Over speelgoed, glaswerk, schilderijen en de oorlogsmonumenten van Ernst Barlach. En over 'Made in Germany'.
Neil MacGregors Duitsland is cultuurgeschiedenis op zijn allerbest - een boek zoals nooit eerder over Duitsland geschreven is.

Dit boek in de pers

600 jaar Duitsland in briljante en rijk geïllustreerde beschouwingen. - See more at: http://www.hollandsdiep.nl/boek/?T_ID=8923#sthash.EDAk3dtE.dpuf  
NRC  

Een meesterlijk boek… Iedereen die iets van Duitsland wil begrijpen, moet dit lezen! - See more at: http://www.hollandsdiep.nl/boek/?T_ID=8923#sthash.EDAk3dtE.dpuf  
ANTHONY BEEVOR  


Reviews & recensies

Intelligente beschouwingen over 600 jaar Duitsland, rijk geillustreerd.

Als je kijkt naar het Europa van nu, dan valt de invloedrijke rol van Duitsland meteen op. Terwijl dit land toch twee oorlogen is begonnen, en tot de grond toe afgebroken is geweest. Je kunt met recht stellen dat de geschiedenis van dit land complex is. Is het wellicht zo dat in Duitsland in de negentiende eeuw de democratisering op grote schaal niet van de grond kwam en dat dat zou hebben geleid tot de gruwelijkheden van het nationaalsocialisme? Neil Macgregor probeert een tip van de sluier op te lichten in dertig beschouwingen over 600 jaar Duitse geschiedenis.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over Duitsland
  • boeken over oorlog

Details:

Auteur(s)Neil Macgregor
UitgeverijHollands Diep
Vertaler(s)Pon Ruiter
ISBN9789048827664
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's640
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte77736 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten