Dynastie-   eReader eBook

Tom Holland • eBook

€ 19,99

Direct downloaden

Dynastie is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Toen het Romeinse rijk eenmaal een wereldrijk was kwam er een einde aan de republiek. Rome baadde in bloed. De burgeroorlogen waren zo gewelddadig geweest dat het volk blij was met een alleenheerser die vrede bracht. Hij noemde zichzelf Augustus: ‘de door God begunstigde’.
De lugubere roem van de door Augustus gestichte dynastie is nooit verbleekt. Er is geen familie die kan bogen op een vergelijkbare rij fascinerende namen. Tiberius, berucht om zijn perversiteit, was een formidabele generaal die eindigde in verbitterde afzondering; Caligula, gevreesd vanwege wreed-heden en vernederingen, reed over de zee; Agrippina, Nero’s moeder, wrong zich in bochten om haar zoon, die haar zou vermoorden, aan de macht te brengen; Nero zelf trouwde met een eunuch en bouwde een sprook-jespaleis op de restanten van het door vuur verwoeste centrum van zijn stad.

Tom Holland schetst een ver-bijsterend portret van Romes eerste keizerlijke familie. Dynastie gaat over haar aantrekkingskracht en over de bloedige slagschaduwen van haar misdaden, over de imposante hoofdstad die door Augustus in marmer werd herbouwd en over donkere Duitse bossen vol barbaren. De personages vormen een spectaculaire cast van moordenaars en metroseksuelen, overspeligen en druïden, konkelende groot-moeders en weerspannige gladiatoren.

Dit boek in de pers

Kleur is wat Holland zoekt in zijn narratieve geschiedschrijving, hoe consciëntieus hij ook de bronnen interpreteert. Dat zie je terug in zijn stijl, die vlotheid afwisselt met lyriek en dan zelfs af en toe aan Tacitus doet denken.  
NRC  

Een geweldige inspanning om alles wat we weten van de antieke wereld samen te vatten en een sensationeel verhaal.  
The Guardian  

Een meesterlijk verslag.  
The Sunday Times  


Reviews & recensies

Kleurrijk verslag van de opkomst en ondergang van het huis van Julius Ceasar.

De een benoemt zijn paard tot consul, een ander vermoordt zijn moeder, weer een andere acht zichzelf de grootste zanger aller tijden. We hebben het over keizers van Rome. Dit boek verhaalt de opkomst én ondergang van het huis van Julius Caesar. In de periode van 27 vóór tot 68 ná Christus regeerden afstammelingen van Julius Caesar het grote Romeinse Rijk. Bedrog, overspel, misdaad en machtspolitiek kenmerken de periodes waarin Augustus, Tiberius, Caligula, Claudius en Nero de scepter zwaaiden. Tom Holland beschrijft dit op laconieke en kleurrijke wijze, soms lijkt het wel alsof hij er persoonlijk bij aanwezig was. Over Augustus’ offensief tegen verwijfdheid: “Mars was niet het type dat zijn lichaam onthaarde..” In 68 na Christus eindigt de dynastie met de zelfmoord van Nero. Holland schrijft: “Een dynastie die met bloed en goud een wonderbaarlijke en tegelijk verschrikkelijke geschiedenis had geschreven die het Romeinse volk nooit meer los zou laten”. Prachtig boek, een aanrader.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over keizers
  • boeken over de oudheid

Details:

Auteur(s)Tom Holland
UitgeverijAthenaeum
Vertaler(s)Arian Verheij, Boukje Verheij
ISBN9789025300401
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's462
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2818 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten