Economie van de vernietiging-   eReader eBook

Adam Tooze • eBook

€ 19,99

Direct downloaden

Economie van de vernietiging is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Nieuwe inzichten in de economie van het Derde Rijk

Dit baanbrekende boek van historicus Adam Tooze geeft een helder beeld van de oorlogseconomie van de nazi’s. Zo rekent hij af met enkele gevestigde opvattingen. De agressie van nazi-Duitsland wordt meestal eenvoudig verklaard met de woorden ‘Hitler was een gek’. Dit boek kijkt naar de 20e eeuw door Duitse ogen en laat de logica zien achter Duitslands daden tijdens het begin van de Tweede Wereldoorlog: de invasie in Frankrijk, het niet-aanvalsverdrag met de sovjets in 1939 en de inval in de Sovjet-Unie in 1941 en zelfs de concentratiekampen.

Economie van de vernietiging laat ook zien dat nazi-Duitsland zich aan het eind van de jaren dertig financieel geen oorlog kon permitteren, of alleen een zeer korte. Tooze neemt de lezer mee langs akkers, snelwegen en slechte investeringen. Hij laat zien hoe de Duitse industrie een oorlogsindustrie werd door aanlokkelijk hoge rendementen en hoe de Duitse bevolking, die in de lege winkels haar spaargeld niet kwijt kon, gedwongen werd te lenen aan de regering en zo voorzag in de ‘geruisloze oorlogsfinanciering’ die de vernietiging aan de gang hield. Niet alleen van zes miljoen Joden, maar ook van hun eigen land.

Adam Tooze heeft gestudeerd in Cambridge, Berlijn en Londen. Hij is professor aan Yale University en geeft daar leiding aan het centrum voor International Security Studies. Hij won in 2006 The Wolfson History Prize met Economie van de vernietiging.


Reviews & recensies

Historische en economische verhandeling over de geldstromen voor en tijdens de tweede Wereldoorlog.

Ook interessant. Hoe zat het met de economie van de nazi’s? Waar betaalden ze de oorlog van? Historicus Adam Tooze beschrijft hoe Duitsland eind jaren dertig zich financieel eigenlijk geen oorlog kon permitteren, alleen een hele kleine. En hoe aanlokkelijk de rendementen van de oorlogsindustrie waren. Ook een bizarre ontwikkeling is dat de Duitse bevolking gedwongen werd om te lenen aan de regering en zo de oorlog geruisloos heeft gefinancierd. Voor mij is het onbegrijpelijk hoe geldstromen allemaal kunnen lopen, maar voor kenners moet dit boek toch smullen zijn. Het boek is heruitgegeven. In 2006 won Tooze met dit boek The Wolfson History Prize.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over nazi-Duitsland
  • intelligente mannenzaken

Details:

Auteur(s)Adam Tooze
UitgeverijSpectrum
Vertaler(s)George Pape
ISBN9789000338689
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's901
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte8114 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten