Een beknopte geschiedenis van zeven moorden-   eReader eBook

Marlon James • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Een beknopte geschiedenis van zeven moorden is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Jamaica, 3 december 1976. Twee dagen voor het Smile Jamaica-concert - bedoeld om te verbroederen, maar door de twee grootste politieke partijen gebruikt om de komende verkiezingen te beïnvloeden - worden in het huis van Bob Marley 56 kogels afgevuurd. Marley, zijn vrouw en zijn manager overleven de kogelregen op miraculeuze wijze.

De mislukte aanslag op de Zanger en de zoektocht naar de motieven van de daders staan centraal in deze epische roman, die je meesleurt naar de meest onstabiele en gevaarlijke tijd in de recente geschiedenis van Jamaica. Bendeleden, CIA-agenten, een journalist, een vrijgevochten jonge vrouw en de geest van een vermoorde politicus nemen je mee naar hun wereld, van het door bendeoorlogen en machtspolitiek geteisterde eiland in de jaren '70 naar de door rudeboys gedomineerde crackpanden van New York in de jaren '80, om te eindigen op een onherkenbaar veranderd Jamaica in de jaren '90. Rekeningen worden vereffend, identiteiten verwisseld, en de opkomst en ondergang van een internationaal drugssyndicaat tot in detail geschetst.

Een beknopte geschiedenis van zeven moorden is een monumentaal werk over criminaliteit, politiek, geschiedenis, muziek, en een zoektocht naar de ziel van Jamaica.

Dit boek in de pers

Misdaad, muziek en politiek  
De Standaard  

Vanuit vijftien verschillende perspectieven beschrijft James de gewelddadige samenleving van het Jamaica uit de jaren zeventig en tachtig, met als brandpunt een mislukte aanslag op Bob Marley en de rivaliteit tussen verschillende bendes. Een ambitieus boek, maar misschien had James beter voor iets minder pagina’s en iets minder perspectieven kunnen kiezen.  
NRC  

Stilistisch gooit James, als een tropische kruising tussen James Ellroy, David Foster Wallace en Roberto Bolaño, alle remmen los. In lyrische passages als gruizige prozagedichten, flarden parodie en magisch realisme. En er komen regelmatig geweldscènes voorbij die in hun gedetailleerde bruutheid bijna letterlijk pijn doen  
Het Parool  

Een caleidoscopische roman met een bezwerende mix van misdaad, muziek, politiek en taal  
DE STANDAARD DER LETTEREN  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over criminaliteit
  • duistere verhalen

Details:

Auteur(s)Marlon James
UitgeverijLebowski
ISBN9789048825325
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1212 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten