Een bepaald idee van de wereld-   eReader eBook

Alessandro Baricco • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Een bepaald idee van de wereld is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Korte essays over de vijftig boeken die Baricco in de afgelopen tien jaar het meest geraakt hebben

In 2001 verhuisde Alessandro Baricco van Turijn naar Rome en liet zijn volledige bibliotheek achter. In een veelgelezen wekelijkse column voor la Repubblica schreef Baricco over de vijftig meest bijzondere boeken die hij sindsdien verzameld heeft, van Andre Agassi’s Open tot Roberto Bolaño’s 2666, van Yasunari Kawabata’s De schone slaapsters tot de autobiografie van Charles Darwin. Van alles komt aan bod: Italiaanse en buitenlandse boeken, fictie en non-fictie, klassiekers en debuten. En zoals Baricco zegt: als we praten over de dingen waarvan we houden, openbaren we iets van datgene waaraan we waarde hechten in het leven, een glimp van ons idee van de wereld.

Een bepaald idee van de wereld is een inspirerende ode aan de literatuur, en een persoonlijke inkijk in de passie voor boeken van een van Italië’s grootste hedendaagse auteurs.

Dit boek in de pers

Zijn kokette melancholie is Allessandro Barico weer snel vergeven  
De Volkskrant  


Reviews & recensies

Over boeken die inspireren, van een van de grootste schrijvers van dit moment

Baricco is een schrijver die over de hele wereld werd vertaald en de winnaar van talloze prijzen. Daarbij werd zijn literaire column voor La Repubblica, en bekend Italiaans blad, veel gelezen en besproken. Vreemd is het dus niet dat, toen deze man bij een verhuizing zijn bibliotheek achterliet, hij een boek schreef over 50 nieuwe, speciale boeken die hij ontdekte. Dit boek is een bundel van deze stukken. Vol Italiaanse en buitenlandse verhalen, non-fictie, klassiekers en debuten: allen boeken die op Baricco sinds het achterlaten van zijn bibliotheek indruk op hem hebben gemaakt. De literaire grootheid schrijft over zijn liefde voor de letter in zijn romantische, vlotte stijl die je meesleept in zijn ode aan de literatuur.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over literatuurwetenschap
  • intelligente non-fictieverhalen

Details:

Auteur(s)Alessandro Baricco
UitgeverijDe Bezige Bij Amsterdam
Vertaler(s)Manon Smits
ISBN9789023487531
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's217
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte900 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten