Een droomjeugd-   eReader eBook

Catherine Millet • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Een droomjeugd is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In Een droomjeugd beschrijft Catherine Millet haar kindertijd, in een poging te begrijpen hoe ze iemand is geworden die voortdurend exact onder woorden wil brengen wat ze ziet, gedreven door een volkomen onbevooroordeelde nieuwsgierigheid.

Millet is opgegroeid met ouders die dagelijks ruziemaakten, en die omgeving van geestelijk geweld heeft haar voor het leven gevormd. Ze bekeek de mensen om haar heen van een afstand, en ontwikkelde al jong het vermogen om aandachtig en met oog voor detail haar omgeving te observeren.

In dezelfde zorgvuldige en intelligente stijl waarin ze eerder schreef over haar seksuele leven en haar jaloezie, schrijft Millet in Een droomjeugd over haar jeugd en hoe die haar latere perceptie heeft bepaald. Het is het coming-of-age-verhaal van een vrijgevochten vrouw, maar ook een universeel herkenbaar boek over de manier waarop een persoonlijkheid wordt gevormd.

Dit boek in de pers

Helder en beeldend opgeschreven, zonder uitleggerig te willen zijn of verklaringen te willen geven voor wat er later kwam.  
De Volkskrant  

Helder beschrijft de schrijfster haar ontwaken als zelfstandig denkend wezen, vrouw en schrijfster. Daarbij houdt ze, net als in haar eerdere bestseller, en tegen de heersende mode in, de emoties streng onder controle, en dat is ook in dit boek aangenaam verfrissend.  
Trouw  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • waargebeurde verhalen over een slechte jeugd
  • Franse fictie

Details:

Auteur(s)Catherine Millet
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Karina van Santen, Martine Vosmaer
ISBN9789023494805
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's164
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1179 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten