Een kleine geschiedenis van de Grote Oorlog-   eReader eBook

Koen Koch • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Een kleine geschiedenis van de Grote Oorlog is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De Eerste Wereldoorlog wordt terecht omschreven als de Urkatastrophe van de twintigste eeuw. De oorlog toonde hoezeer de Europese staten zich hadden ontwikkeld tot suïcidale oorlogsmachines. Vier jaar lang lieten zij elkaar in het niemandsland tussen de loopgraven letterlijk doodbloeden. Miljoenen soldaten sneuvelden. Niet alleen het militaire verloop komt aan de orde, maar Koen Koch gaat ook in op de politieke, sociale en culturele aspecten van de Grote Oorlog. Het resultaat is een fascinerend boek over een van de bloedigste periodes uit de geschiedenis van de mensheid: van de moordaanslag op de Oostenrijkse troonopvolger Franz Ferdinand op 28 juni 1914 tot de Wapenstilstand op 11 november 1918.

Reviews & recensies

Een van de meest diepgaande en compleetste verslagen van de Eerste Wereldoorlog

De Eerste Wereldoorlog was het begin van de nieuwe oorlogsmodus – moderne oorlogsvoering. Miljoenen jonge mannen stierven in de loopgraven, en Europa maakte grote veranderingen door. Koen Koch, bijzonder hoogleraar internationale betrekkingen, analyseert de Eerste Wereldoorlog niet alleen op militair vlak, maar ook sociaal, cultureel en politiek. De stroeve relatie tussen de generaals en de politici, gevechtstactieken, economische malaise – alles komt veelvuldig aan bod. Voor mij is dit een van de meest complete analyses van de Grote Oorlog, waarin alles in zijn totaliteit wordt besproken. Koen Koch schrijft gestructureerd en altijd boeiend, wat de kwaliteit van het boek nog meer ophoogt. Een diepgaande aanrader over een belangrijke periode in de wereldgeschiedenis!

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over de Eerste Wereldoorlog
  • boeken over oorlog

Details:

Auteur(s)Koen Koch
UitgeverijAmbo|Anthos
ISBN9789026327391
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's354
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte5404 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten