Een kuil voor een ander-   eReader eBook

Appie Baantjer, Simon de Waal • eBook

€ 4,99

Direct downloaden

Een kuil voor een ander is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Als na de sloop van een groot gebouw in de Amsterdamse binnenstad, in de buurt van Bureau Raampoort, een lichaam opgegraven wordt, staan rechercheur Van Opperdoes en zijn trouwe collega Jacob voor een raadsel.
Niet alleen rijst de vraag wie het slachtoffer is, maar ook hoe het lichaam daar terecht is gekomen. Dat het geen natuurlijke dood betreft is wel duidelijk, maar niemand lijkt een motief te hebben gehad voor moord. Dan komt er plots hulp uit onverwachte hoek...

Dit boek in de pers

Vlot en geestig geschreven.  
Het Parool  

Het stramien van de Baantjer-verhalen blijft gehandhaafd, maar wordt gekoppeld aan de vaart en hardheid van De ¬Waals werk. Dat blijkt een mooie combinatie.  
VN'S DETECTIVE & THRILLERGIDS  


Reviews & recensies

Een onvervalste De Waal en Baantjer, met hulp uit onverwachte hoek

Simon de Waal, geboren in 1961, is scenarioschrijver, auteur en regisseur. Daarnaast werkt hij ook echt bij de Amsterdamse recherche. Hij schreef voor tv-series als Baantjer, Russen, Unit 13 en Grijpstra & De Gier. Cop vs Killer is zijn solo-thrillerdebuut en dateert uit 2005. In 2012 won hoofdrolspeler Jeroen Willems een Gouden Kalf voor zijn rol in de, door Simon de Waal geschreven en geregisseerde, tv-film Cop vs Killer. Dan naar het jaar 2009: samen met Appie Baantjer begint Simon de Waal aan de serie Baantjer & De Waal over het Amsterdamse rechercheduo Van Opperdoes en Jacob. Appie Baantjer overleed vlak voordat het derde deel verscheen. Op verzoek van Baantjer zette De Waal de serie voort onder de naam De Waal & Baantjer. In 2014 verscheen het tiende deel: Een tien met een griffel. En nu mag Simon de Waal daar Kuil voor een ander aan toevoegen. Opnieuw een onvervalste politiethriller, met de nodige typisch Nederlandse karakteristieken: de taal, humor en herkenbare landschappen en stadsdelen. Het plot: in de Amsterdamse binnenstad, in de buurt van Bureau Raampoort wordt een lichaam opgegraven. Dit na de sloop van een groot gebouw. Dit keer staan rechercheur Van Opperdoes en zijn trouwe collega Jacob voor een compleet raadsel. Waar beginnen ze hun zoektocht. Het betreft hier geen natuurlijke dood, maar niemand lijkt een motief te hebben gehad voor moord. De plotselinge, spontane hulp komt op geen beter denkbaar moment. En de ontknoping is weer uiterst geraffineerd. Deze politiethriller van Nederlandse bodem leest gemakkelijk weg.

Bekijk alle reviews van Marike 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • detectives over Amsterdam
  • detectives over moord

Details:

Auteur(s)Appie Baantjer, Simon de Waal
UitgeverijLebowski
ISBN9789048822430
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's154
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte894 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SeriePeter van Opperdoes
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten