Een kwestie van zelfbehoud-   eReader eBook

Henk Hanssen • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Een kwestie van zelfbehoud is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De achttienjarige Koen Donkersloot stelt zich ten doel de wereld te veroveren met zijn pen. Op de School voor de Journalistiek raakt hij bevriend met Sybrand, een excentrieke student die zich laaft aan de grote filosofen. Met de publicatie van een reeks schotschriften maakt het duo zich op school onmogelijk. Ze ontsnappen door naar Libanon te reizen waar ze een reportage willen schrijven over een doofpotaffaire binnen het Nederlandse VN-detachement. Terwijl ze droomden van een aangenaam verblijf in een mediterraan land vol mooie meiden, belanden de leerling-journalisten in een burgeroorlog, en wat als vriendenreis begon, loopt uit op een onderlinge confrontatie tussen morele opvattingen, levensfilosofieën en fysieke kracht.

Een kwestie van zelfbehoud is mede gebaseerd op een waargebeurd incident in Libanon waarbij Nederlandse Unifil-militairen betrokken waren een incident dat internationaal nogal wat stof heeft doen opwaaien, tot in de hoogste echelons van Den Haag, Jeruzalem en de Verenigde Naties.

Dit boek in de pers

Snedig proza.  
Knack  

Een kwestie van zelfbehoud is veelomvattend. Het is een coming-of-ageroman en een maatschappelijk portret, dat eerder ironisch is dan kritisch; een boek over veranderingen in de journalistiek en over de generatiekloof.  
Nu.nl  

Hanssen, duidelijk goed geïnformeerd in zowel de rebelse wereld van de journalistiekschool in de jaren '80 als de sfeer in een Dutchbat-kamp in Zuid-Libanon, schreef een meeslepend, overtuigend en compleet literair werk van grote kwaliteit.  
Biblion  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over journalistiek
  • romans over mannenvriendschap

Details:

Auteur(s)Henk Hanssen
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023474357
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's464
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1480 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten