Een man van goede hoop-   eReader eBook

Jonny Steinberg • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Een man van goede hoop is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Als de Somalische Asad Abdullahi acht jaar oud is wordt zijn moeder voor zijn ogen gedood door rebellen. Negentien jaar later woont hij in Blikkiesdorp, een beruchte township in Kaapstad. Daar vertelt hij zijn aangrijpende verhaal aan Jonny Steinberg. Als jongen zwerft Asad door zuidoostelijk Afrika, overgeleverd aan de gunsten van verre familie en onberekenbare vreemden. Onvermoeibaar zoekt hij naar een kans op een beter leven. Het leidt hem naar Zuid-Afrika, dat echter niet alleen rijker, maar ook gewelddadiger en xenofober is dan hij zich had kunnen voorstellen. Steinberg vertelt het verhaal van Asad, en probeert ook te verklaren hoe dat tot stand komt. Welk verhaal vertellen we over onszelf? Hoe verhouden herinneringen zich tot de werkelijkheid? In Een man van Goede Hoop beschrijft hij op onovergetelijke wijze een intense menselijke strijd: het vallen en opstaan van een man met de onverzettelijke wil om iets van het leven te maken.

Dit boek in de pers

Een meeslepend verhaal. (...) Steinberg schrijft Asads woorden niet domweg op. Hij controleert en legt uit. Dat maakt dit journalistieke werk, dat leest als een roman, zo sterk.  
De Standaard  

Met Een man van Goede Hoop levert non-fictieschrijver Jonny Steinberg een meesterwerk af. Een soort Dave Eggers in Wat is de Wat, maar dan in de rauwe werkelijkheid.  
NRC  

De Zuid-Afrikaanse schrijver Jonny Steinberg tekende de lotgevallen van de Somaliër Asad zo waarachtig op dat je het gevoel hebt geen boek maar de man zelf in handen te houden.  
De Volkskrant  

Hoeveel kan een mens op de vlucht verdragen? De helletocht van de jonge Somaliër Asad geeft het antwoord. Veel, bovenmenselijk veel. Zijn odyssee, prachtig beschreven in Een man van Goede Hoop, voert langs alle problemen waar Afrika mee worstelt. Als je Asad Hirsi Abdullahi eenmaal hebt ontmoet, laat hij je niet meer los.  
Algemeen Dagblad  

Steinberg schreef het verhaal van een meer dan een miljoen Somaliërs uit het geheugen van één vluchteling. [...] Juist door diep door te dringen in het leven van Asad komt het verhaal tot leven. Asad gaat als een romanpersonage langs themas als oorlog, geweld, xenofobie en politieke instituties. Het zijn stuk voor stuk belangrijke achtergronden, maar samen maken ze het geheel.  
De Groene Amsterdammer  

Steinberg geeft een krachtig inzicht in het leven van degenen die door conflict en geweld geteisterd worden in dit boek over een vluchteling die gedreven wordt door ambitie, trots en dromen. Het is een uitzonderlijk boek dat een krachtig bewijs vormt van de veerkracht van de mens.  
The Guardian  

Steinberg schrijft met zoveel zeggingskracht en ontroering dat zijn waargebeurde, relevante en moderne vertelling een bijna shakespeariaanse waardigheid meekrijgt.  
THE SPECTATOR  

Een meeslepend boek. De menselijkheid en moed van meneer Abdullahi zijn voelbaar.  
THE ECONOMIST  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • waargebeurde verhalen over overlevers
  • duistere waargebeurde verhalen

Details:

Auteur(s)Jonny Steinberg
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)Marianne Palm
ISBN9789045030715
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's332
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1237 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten