Een meisje van buiten-   eReader eBook

Edna O'Brien • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Een meisje van buiten is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Edna O’Brian groeide op in Ierland in de jaren dertig, maar werd uit haar thuisland verdreven na de publicatie van haar geruchtmakende debuut. De buitenmeisjes in 1960. Daarna schreef ze nog vele boeken, die tot het beste uit de moderne literatuur behoren. In Een meisje van buiten beschrijft ze haar eigen leven, een literair bestaan vol dramatiek en contemplatie.

Ze schrijft over ontmoetingen met grootheden uit Hollywood, popsterren en literaire beroemdheden en gaat ook in op haar ongelukkige jeugd in het verstikkende Ierland van de eerste helft van de twintigste eeuw. Het proza van Een meisje van buiten sprankelt en toont een auteur op de toppen van haar kunnen. Edna O’Brian geeft haar leven vorm met de creativiteit van een dichter en schreef een boek dat steeds weer verrast en ontroert.

Dit boek in de pers

Als Een meisje van buiten een register had gehad zouden daarin namen vermeld staan als Roger Vadim, Jane Fonda, Samuel Beckett, Ingrid Bergman, Robert Mitchum, Marianne Faithfull en prinses Margaret. (...) Relativering, waarbij ze zich toch niet kleiner maakt dan ze is, kom je vaak tegen in dit boek. Maar ook het gezonde zelfbewustzijn van een schrijver die weet wat ze waard is.  
NRC  

Edna O'Brien wordt terecht gezien als een van de beste Ierse schrijvers van de twintigste eeuw. Haar buitengewone leven komt perfect overeen met haar buitengewone talent.  
The New York Times  

De Ierse heeft een rijk oeuvre aan romans op haar naam staan, maar in deze (sterk vertaalde) memoires schittert haar vertelkunst evenzeer.  
Trouw  

James Joyce en Anne Enright zijn duidelijk verwant, in hun weidse blik die tegelijkertijd zo concreet is, in hun lyrische taal en grillige composities. (...) Elegante, weerbarstige literatuur die de gedurfde thematiek van haar werk bijna zou doen vergeten.  
De Groene Amsterdammer  

De grand old lady van de Ierse letteren. (...) Edna O 'Brien is misschien wel de laatste schrijver die ze in Ierland hebben die ertoe doet.  
Friesch Dagblad  

Details:

Auteur(s)Edna O'Brien
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023477372
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's400
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3828 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten