Een ongeduldig verlangen-   eReader eBook

Willem Nijholt • eBook

€ 13,99

Direct downloaden

Een ongeduldig verlangen is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het is januari 1946 als de elfjarige Willem Nijholt met zijn moeder, broer en zusje met een van de eerste repatriantenschepen vanuit Indië in het ijzige en besneeuwde Nederland aankomt. Willem, ge¬boren op Java en opgegroeid in het paradijselijke Nederlands-Indië, maakte er de oorlog mee en zat drie jaar lang in een Japans inter¬neringskamp.
In Een ongeduldig verlangen memoreert hij hoe hij langzaam wende aan Nederland, en schil¬dert hij met groots taalplezier prachtige portretten van familieleden bij wie hij kwam te wo¬nen in Millingen aan de Rijn. Onbeschroomd vertelt hij over zijn coming-of-agejaren en zijn ontluikende (homo)seksualiteit in het bekrompen Nederland van de jaren vijftig. En terwijl hij aan de oever van de Rijn nog maar ligt te dromen van een toneelcarrière, zijn daar steeds die aangrijpende herinneringen aan zijn moeder in het kamp en aan zijn Indische jeugd.

Dit boek in de pers

Ook in zijn memoires weet de acteur de geuren van het Indië van zijn jeugd op te roepen. Nijholt vertelt vooral over zijn repatriatie en eerste erotische ervaringen.  
NRC  

Nijholt schrijft zijn memoires in proza met mimiek  
De Volkskrant  

De man die toch al als veelzijdig te boek stond, een multitalent dat met acteren, dansen en zingen de harten van vele Nederlanders veroverde, heeft bewezen ook over een vlotte pen te beschikken.  
De Telegraaf  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over opgroeien
  • lichtvoetige literaire non-fictie

Details:

Auteur(s)Willem Nijholt
UitgeverijQuerido
ISBN9789021402208
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's248
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte3996 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten