Een plaats voor de geestdrift-   eReader eBook

Nelleke Noordervliet • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Een plaats voor de geestdrift is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Bouvard en Pécuchet, Katharina de Grote en Koningin Wilhelmina, Madame de Merteuil en Jane Eyre, Multatuli en Antigone - helden uit verschillende tijden, van papier en vlees en bloed, bevolken 'Een plaats voor de geestdrift', een selectie uit de vele essays die Nelleke Noordervliet in de loop der jaren schreef, uit de lezingen en gastcolleges die ze gaf. Hoe divers ook, wat deze personen en personages bindt is hun hang naar het extreme, hun grensoverschrijdende gedrag. Door hun levens, liefde, dilemma's en obsessies te volgen en hun handelwijze te analyseren tekent Nelleke Noordervliet in deze veelkantige spiegel als terloops haar zelfportret. Noordervliets belezenheid en passie voor geschiedenis en literatuur, maar ook haar geestige pen en haar originele en onafhankelijke manier van denken maken 'Een plaats voor de geestdrift' tot een enthousiasmerende essaybundel waardoorheen zich een portret van een gretig en empathisch lezer aftekent.

Dit boek in de pers

Noordervliet chargeert met overgave en prikkelt veelvuldig tot tegenspraak…  
De Volkskrant  

Noordervliet zet haar ideeën vaak treffend neer.  
Het Financieele Dagblad  

Haar redeneringen […] lopen langs vele lijnen, maar zijn altijd helder te volgen.  
Algemeen Dagblad  

De essays die Nelleke Noordervliet in de bundel Een plaats voor de geestdrift liet verschijnen, […] tonen zonder uitzondering hoe belezen, erudiet, veelzijdig, bijna kameleonachtig deze auteur is.  
BRABANTS DAGBLAD  

Details:

Auteur(s)Nelleke Noordervliet
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789045705781
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte784 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten