Een stelsel van elementaire levensvoorwaarden-   eReader eBook

Anthony Marra • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Een stelsel van elementaire levensvoorwaarden is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Havaa is acht, jong en onschuldig. Ze woont in een afgelegen dorp in Tsjetsjenië. Eind december 2004 wordt haar vader ontvoerd door Russische soldaten. Havaa vreest voor haar leven en vlucht de bossen in, samen met haar buurman Achmed, een mislukte arts. Ze komen terecht in een kapotgeschoten ziekenhuis, waar Sonja, als enige overgebleven dokter, de eindeloze stroom zieke en gewonde vluchtelingen en rebellen verzorgt.

Sonja probeert zich recht te houden terwijl ze rouwt om haar verdwenen zuster. Vijf dramatische dagen lang vertellen Sonja en Achmed hun levens aan elkaar, op zoek naar de reden waarom toeval, verraad en vergiffenis hun lotsbestemmingen zo onverwacht met elkaar hebben verbonden. Anthony Marra is een Amerikaanse fictieschrijver en is lid van de Iowa Writers Workshop. Hij schreef stukken voor The Atlantic, Narrative Magazine en MAKE Magazine. Voor zijn korte verhaal `Chechnya won hij de Pushcart Prize en de Narrative Prize.

Dit boek in de pers

Anthony Marra's indrukwekkende debuutroman geeft de slachtoffers van de oorlog in Tsjetsjenie hun verhaal terug. Een opvallend volwassen, goed gedocumenteerde oorlogsroman, waaraan humor en tederheid niet ontbreken. (...) Marra slaagt er prachtig in te laten zien hoe de gruwelen en het verdriet gesublimeerd worden.  
Trouw  

Je moet maar durven om als jonge Amerikaan je eerste roman te situeren in een door oorlog verscheurde Russische deelstaat. (...) Doet qua stijl, sfeer en ambitie denken aan Alles is verlicht van Jonathan Safran Foer. Met dit verschil dat Marra het zichzelf oneindig veel moeilijker heeft gemaakt door voor dit ongebruikelijke decor te kiezen. Ondanks het loodzware onderwerp slaagt hij erin een toon te vinden die niet sentimenteel is, en ook niet deprimerend.  
VPRO Gids  

Details:

Auteur(s)Anthony Marra
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789460422287
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's336
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte955 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten