Een theelepel aarde en zee-   eReader eBook

Dina Nayeri • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Een theelepel aarde en zee is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De elfjarige Saba Hafezi en haar tweelingzus Mahtab groeien op in de jaren tachtig op het Iraanse platteland. Ze zijn gefascineerd door Amerika en houden lijsten van Engelse woorden bij, verzamelen illegale exemplaren van het tijdschrift Life en genieten van ongecensureerde televisieprogramma’s en rockmuziek. Als Sabas moeder en zus opeens verdwijnen en zij en haar vader alleen achterblijven, weet ze zeker dat ze zonder haar naar Amerika zijn verhuisd.

Terwijl ze opgroeit en gebukt gaat onder het nieuwe islamitische regime, zoekt Saba troost in het feit dat haar zus ergens de westerse versie van haar leven leidt. Haar ouders hebben haar geleerd dat 'ieders lot in bloed is geschreven, en dat tweelingen dezelfde levens leiden, ook al zijn ze gescheiden door land en zee.'

Dit boek in de pers

Een rijk en gelaagd debuut.  
Vogue  

Een caleidoscopisch beeld van het leven in postrevolutionair Iran. Nayeri vertelt prachtig over familiebanden, de kracht van verbeelding en de tragikomische kanten van het tienerbestaan.  
ELLE  

Een theelepel aarde en zee is een prachtige roman die zowel een goed verhaal biedt als een sluier oplicht van het leven in Iran in de jaren tachtig en negentig.  
BOEK  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over verbeeldingskracht
  • boeken over Azië

Details:

Auteur(s)Dina Nayeri
UitgeverijDe Bezige Bij Amsterdam
ISBN9789023479154
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's384
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1201 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten