Een tropische herinnering-   eReader eBook

Eric Schneider • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het debuut van een van de laatste ooggetuigen van Nederlands-Indië: Eric Schneiders Een tropische herinnering doet denken aan het beste werk van Hella S. Haasse. Elke vijf jaar komen de diplomaat Ferdy Aronius, zijn moeder en haar ex-minnaar bij elkaar om de bombardementen op Hiroshima en Nagasaki te `vieren. De verwoestende bommen maakten een einde aan de jappenkampen in Nederlands-Indië, en betekenden tegelijkertijd het einde van een koloniaal tijdperk. In Hotel Hoogduin wordt het drietal tijdens het diner bediend door Boelie Kamidjojo. De oude Mees Stork worstelt met de herinneringen die `de beige man in hem oproept en blijft hem bevelen toeschreeuwen, die de zwijgzame Boelie schijnbaar onaangedaan opvolgt. Naarmate de avond vordert, neemt de eerlijkheid van het gezelschap toe. Voor het eerst komt de schokkende waarheid over het gewelddadige verleden van Nederlands-Indië op tafel en praat Ferdy over zijn jong overleden broer. In Een tropische herinnering worden gebeurtenissen opgehaald die het heden nog steeds blijken te bepalen.

Dit boek in de pers

De novellen van Eric Schneider kunnen zo de planken op. Zet drie mensen en een Javaanse bediende in een verlaten hotel en je hebt een klassiek toneelstuk. Schneider weet de sfeer van verleden en heden goed op te roepen.  
De Volkskrant  

Een tropische herinnering doet onweerstaanbaar denken aan Fellini. Schneider wint je voor zich met een ingetogen en gevoelige verteltrant.  
Het Parool  

Wat een boeiend boek! Eric Schneider schrijft zijn prachtige verhalen onderkoeld, maar weet juist daardoor diepe emoties op te wekken.  
WILLEM NIJHOLT  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over oorlogstrauma's
  • romans over Nederlands-Indië

Details:

Auteur(s)Eric Schneider
UitgeverijCossee, Uitgeverij
ISBN9789059364608
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's108
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1987 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten