Een van ons-   eReader eBook

Asne Seierstad • eBook

€ 7,99

Direct downloaden

Een van ons is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Noorwegen: een van de landen met de laagste moordcijfers ter wereld. Veel jongeren hebben nog nooit een geweer horen afgaan. Degenen die daar op 22 juli 2011 wel mee werden geconfronteerd, kunnen het niet allemaal meer navertellen. 69 mensen kwamen om op het Noorse eiland Utøya. De man die hiervoor terechtstaat is de 32-jarige Anders Behring Breivik. Åsne Seierstad woonde de rechtszaak bij en luisterde naar de ooggetuigen, artsen, politie, advocaten, psychiaters en de familie van de dader en de slachtoffers. Hoe zijn ze geworden wie ze zijn, of waren?

Dit boek in de pers

Een grondige karakterschets van Anders Breivik én Noorwegen  
De Volkskrant  


Reviews & recensies

Utoya: een inktzwarte dag uit de Noorse geschiedenis

22 juli 2011. In het politieke centrum van Oslo ontploft een zware bom waarbij acht doden vallen. Nog geen twee uur later vallen nog eens 77 slachtoffers op het eiland Utøya, gedood door kogels uit het geweer van de 32-jarige Anders Breivik. Hoewel er al een aantal goede boeken is geschreven over deze inktzwarte dag uit de Noorse geschiedenis, verscheen er niet eerder zo'n compleet en indrukwekkend werk als ‘Een van ons’. Wat ging er zo vreselijk verkeerd in een vredig en harmonieus land als Noorwegen? Een vraag die je tijdens het lezen van ‘Een van ons’ stukje voor stukje beantwoord ziet worden. Journaliste Åsne Seierstadt reconstrueert minutieus het leven van de terrorist en vier van zijn slachtoffers. Voor ‘Een van ons’ was zij tien weken lang aanwezig in de rechtszaal, sprak ze met Breiviks ouders en interviewde ze zijn moeder vlak voordat deze stierf. Ook Breiviks vrienden en de families van de slachtoffers werden door haar geïnterviewd, en ze ontving tijdens het schrijven brieven van Breivik zelf. "Het is het lastigste en moeilijkste boek dat ik ooit schreef..." ‘Een van ons’ is een beklemmend, goed geschreven boek dat leest als een zenuwslopende thriller. In dit geval echter helaas geen fictie...

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • waargebeurde verhalen
  • duistere waargebeurde verhalen

Details:

Auteur(s)Asne Seierstad
UitgeverijDe Geus
Vertaler(s)Paula Stevens
ISBN9789044526011
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's475
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1521 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten