Een verhaal met een angel-   eReader eBook

Dave Goulson • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Een verhaal met een angel is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Dave Goulson is van jongs af aan gefascineerd door de natuur. Op hartverwarmende wijze beschrijft hij zijn eerste en het moet gezegd vrij klungelige ontmoetingen met de dierenwereld: bij het schoonmaken van zijn aquarium elektrocuteert hij zijn lievelingsvissen en na een zomerse regenbui droogt hij zijn hommels en zet ze per ongeluk in brand. Hij doet alles om de natuur, en met name de wereld van de hommel, te doorgronden. Zijn jeugdige fascinatie zet hem aan tot jarenlang onderzoek naar deze `charismatische tijgers van de insectenwereld , die met uitsterven worden bedreigd. In Een verhaal met een angel laat Goulson zien hoe belangrijk de hommel voor ons is, en zijn fantastische anekdotes tonen hoe intrigerend dit beestje is. Na het lezen van Een verhaal met een angel zul je de hommel met heel andere ogen bekijken.

Dit boek in de pers

Dave Goulson heeft zijn boek vol enthousiasme geschreven. (...) Met humor en zelfspot beschrijft hij hoe hij dieren begint te verzamelen, dood of levend. (...) Pas nadat je over zijn leven hebt gelezen en allerlei fascinerende dingen over hommels te weten bent gekomen, diept Goulson de achteruitgang van hommels uit. Hij is nooit somberend of verwijtend, maar zoekt naar antwoorden en oplossingen.  
NRC  

Goulson toont aan dat bevlogenheid gevoel voor humor niet in de weg hoeft te staan. (..) En zo kan het gebeuren dat je het na driehonderd paginas lezen over hommels jammer vindt dat het is afgelopen, en dat je zin krijgt om zelf enorme velden met wilde planten en bloemen aan te leggen, of om in ieder geval een bosje lavendel in een bloembak op het balkon te stoppen  
De Volkskrant  

Geen gesomber, Goulsons boek is een ontwapenende liefdesverklaring.  
Trouw  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Een gepassioneerd verhaal van een wetenschapper en zijn liefde voor de hommel

Dit boek, met gevatte titel, gaat geheel over de hommel. De hommel is een fascinerend en buitengewoon nuttig beestje. Goulson vertelt over hun functie als bestuivers van heel veel dingen die wij mensen eten en nodig hebben, en hoe ze het ecosysteem in balans houden. Het boek heeft ook een persoonlijke kant. Goulson is open en eerlijk over zijn jeugdige fascinatie voor hommels, aan de hand van vaak geestige anekdotes, waardoor dit boek af en toe een autobiografisch randje krijgt. Dit voegt toe aan de passie die je door het hele boek heen voelt, waardoor Goulson erin slaagt zijn boodschap over te brengen: lees dit boek, red de hommel!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Dave Goulson
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)Nico Groen
ISBN9789045026411
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's246
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte353 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten