Een volstrekt nutteloos mens-   eReader eBook

Jori Stam • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Een volstrekt nutteloos mens is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Een man die bij de minister van Volksgezondheid inbreekt om zijn moeder te wreken, een kluizenaar die zijn isolement onderbreekt om de knoflooksaus bij de kebabzaak te vergiftigen en een kistendrager die identiteiten steelt. De personages uit de verhalen van Jori Stam lijken weggelopen uit het werk van Michel Houellebecq en Cormac McCarthy. Naarmate de lezer verder in het universum van Stam doordringt, wordt duidelijk dat zijn wereldbeeld geenszins alledaags, vredelievend en conformistisch is. Van absurde taferelen in polderdorpen tot misantropie en waanzin in de stad: Een volstrekt nutteloos mens onthult de gruwelen die schuilgaan achter ogenschijnlijk onschuldige situaties.

Dit boek in de pers

Het vereist lef om te debuteren met een verhalenbundel, en zowel de debutant als de uitgever moet dat lef kunnen opbrengen. (…) Naargeestig en grappig, donker, maar net niet té donker, met twee à drie onvergetelijke verhalen.  
HP/De Tijd  

[Stam] stapelt wending op wending en voor je het weet bevind je je door zijn toedoen in de meest vreemde omstandigheden. Doordat wraaklust, soms op het absurde af, een rode draad in de bundel is, ga je geboeid mee in de precies uitgedokterde moord- en verminkingsintriges.  
NRC  

Dikke mensen zijn geen doorzetters', denkt Harm geërgerd door de relatie waarin hij zich heeft laten manoeuvreren. Uit dit soort regels spreekt een fijn soort balorigheid. Stam heeft er zichtbaar lol in ze te noteren.  
De Volkskrant  

Een volstrekt nutteloos mens' is een overtuigend debuut, met een krachtige, bijzondere eigen toon (...) en zijn overduidelijke talent voor sfeer, suggestie en koel sarcasme, zoals in het laatste, korte verhaal 'Kerstdiner'. Nog een reden om naar zijn volgende boek uit te kijken.  
Het Parool  

Stam is een fijnzinnig observator, met een morbide gevoel voor humor en een scherpe antenne voor akeligheid. (...) Compassie en meedogenloosheid strijden om voorrang, vreemd en raadselachtig, en in zekere zin ook plotloos.  
De Groene Amsterdammer  

Een interessant debuut van een jonge schrijver met een actueel thema dat beslist aandacht verdient.  
Hebban.nl  

Jori Stam is meer van de sprint dan van de duurloop: efficiënt, snel en keihard. (...) Dat geeft de verhalen hun kracht: ze eindigen in een mokerslag of laten je juist in verwarring achter. (...) Stam hoeft niemand te imiteren. Als hij zo dicht bij zichzelf blijft als in 'Kerstdiner' kan hij iedereen onder tafel schrijven.  
Tzum.nl  

Een volstrekt nutteloos mens' bevat vlijmscherpe verhalen over gefrustreerde personen.  
Vogue  

Mooie, broeierige verhalen (...) Soms met een ronduit gruwelijk slotakkoord, maar vaker met een halfopen eind, dat maakt dat je als lezer zelf fantaseert hoe het verder gaat. En juist die verhalen zijn de beste in deze bundel. (...) Stam schrijft mooi onderkoeld proza, waarvan de kracht ligt in de kleine, terloopse zinnetjes die heel veel vertellen.  
Haarlems Dagblad  

Een volstrekt nutteloos mens is een overtuigend debuut, met een krachtig, bijzonder eigen toon.  
Dagblad Van Het Noorden  

Debutant Jori Stam heeft een duidelijke voorkeur voor morbide verhalen, met een flinke saus absurditeit. (...) We zijn benieuwd wat Jori Stam ons in de toekomst zal brengen - interessante verhalen met fijne twists.  
CUTTINGEDGE  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • korte verhalen
  • soortgelijke bekende romans

Details:

Auteur(s)Jori Stam
UitgeverijAtlas Contact
ISBN9789025444600
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's96
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1016 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten