Een werkhypothese van de liefde-   eReader eBook

Scott Hutchins • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Dertiger Neill Bassett is net gescheiden en probeert zijn leven als single in San Francisco opnieuw zin te geven. Tien jaar geleden pleegde zijn vader zelfmoord, en hij liet duizenden pagina's aan geheime dagboekaantekeningen achter waarin hij zijn alledaagse leven tot in de kleinste details had vastgelegd. Het zijn details die uitblinken in nietszeggendheid, maar dat is precies wat ze zo aantrekkelijk maakt voor Amiante Systems, een bedrijf dat zich bezighoudt met kunstmatige intelligentie.

Het bedrijf heeft Neill zelfs aan een baan geholpen: hij moet de aantekeningen van zijn vader in een softwareprogramma verwerken, in de hoop dat dit zal leiden tot de allereerste emotioneel intelligente computer ter wereld. De gesprekken die daardoor tussen Neill en zijn overleden vader ontstaan worden steeds openhartiger en helpen hem om inzicht te krijgen in zijn onvermogen een waarachtige, diepe relatie met anderen aan te gaan. Maar dan komt de computer met de onthulling dat een heel jaar van het dagboek ontbreekt, en alles wat Neill over zijn verleden dacht te weten komt op losse schroeven te staan.

Dit boek in de pers

Veelomvattend, geestig en contemporain romandebuut.  
Knack  

Opzienbarend en opwindend.  
Publishers Weekly  

Een betoverende, warmbloedige roman die je aan het denken zet.  
The New York Times  

Een werkhypothese van de liefde is vooral interessant door zijn impliciete onderzoek naar de essentie van het mens-zijn. (...) De combinatie van ideeënroman, sociale komedie en Vatersuche maken Een werkhypothese van de liefde een ambitieuze en intrigerende roman, en Hutchins een schrijver die we maar eens goed in de gaten moesten houden.  
De Volkskrant  

Dit debuut mag er zijn: Een werkhypothese van de liefde gaat over een man die het dagboek van zijn vader in een computer stopt en hem zo weer tot leven wekt. Dat leidt tot dilemma's: wat is bewustzijn? Wat maakt ons mens? Maar daar doet Hutchins niet te moeilijk over. Het echte dilemma is natuurlijk: waar vindt een vrijgezelle man in San Francisco tegenwoordig nog een vrouw?  
Vrij Nederland  

Een werkhypothese van de liefde heeft een lichte toon en werkt misschien iets te veel naar een verfilmbaar feelgood-einde toe, maar tegelijkertijd is het een verraderlijk rijk werk - het geeft een beeld van een dynamische stad (San Francisco), waarin jonge mensen op allerlei manieren een soort van zin aan hun leven proberen te geven. Op een wonderlijk onnadrukkelijke manier weet Hutchins op verschillende wijzen te illustreren hoe we het verleden achter ons aanslepen.  
De Groene Amsterdammer  

Gewaagd gegeven, met sterke plot.  
LINDA.  

Komisch en vol scherpe bespiegelingen over leven en liefde.  
ELLE  

Details:

Auteur(s)Scott Hutchins
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Paul van Lecq
ISBN9789023479147
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's354
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1527 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten