Een woord een woord-   eReader eBook

Frank Westerman • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Een woord een woord is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

‘De pen is machtiger dan het zwaard.’ We willen het graag geloven. Maar is het waar?

Als kind maakte Frank Westerman de Molukse treinkapingen van dichtbij mee; als correspondent was hij getuige van de Tsjetsjeense terreur in Rusland. Vanuit deze ingrijpende ervaringen voert hij de lezer mee naar een reeks gijzeldrama’s van Bovensmilde tot Beslan.

In Een woord een woord test Frank Westerman de kracht van het vrije woord onder het gewicht van de actuele aanslagen sinds Charlie Hebdo. Hij mengt zich onder terrorisme-experts in Parijs en drinkt muntthee met een ex-treinkaper die dichter is geworden. Om aan den lijve te voelen wat taal kan uitrichten tegen terreur volgt hij een training tot gijzelingsonderhandelaar in een oefendorp van de politie.
Wat vermag het woord tegen de kogel?

Dit boek in de pers

Intelligent proza. Op een indirecte manier is dit dus een belangrijk boek  
De Standaard  

Op zijn bekende gracieus-journalistieke wijze gaat Westerman op zoek of terroristen gevoelig zijn voor woorden, en dus niet alleen voor kruisraketten of drones. En of we onze onmacht niet verbergen achter al dat wapengekletter.  
Knack  

Frank Westerman heeft een gouden pen, een verbluffende historische verbeelding en een ijzersterk motto: 'stoppen met vertellen verandert de wereld ten kwade'. Westerman is een rasverteller die zijn vertellingen inzet als wapen tegen verdere verharding en polarisatie.  
NRC  

Frank Westerman in topvorm  
DWDD  

Een woord een woord is veel tegelijk: geschiedschrijving, reportage, drama, beschouwing. Een niet te vergeten: literatuur. Dit is wat goede non-fictie kan zijn: een zoektocht die de grenzen van het ik ver te buiten gaat.  
De Volkskrant  

Zet aan het denken over idealen en de middelen om die te verwezenlijken  
Het Parool  

Een belangrijk boek. Geeft inzicht in de juiste aanpak van huidig terrorisme en licht sluiers op van een episode uit de Nederlandse geschiedenis die te snel vergeten is.  
Vrij Nederland  

Met veel oog voor detail reconstrueert Frank Westerman de kapings- en gijzelingsacties van Molukkers in de jaren zeventig. Hij vergelijkt ze met de terreuraanslagen van Tsjetsjeense islamisten in Rusland. Bij de beschrijvingen van het keurige Nederland dat plots wordt overvallen door terreur is het boek op zijn best.  
Elsevier  

Razend interessant. De verhalen die Westerman vertelt zijn spannend, de personages die hij opvoert levendig en de thema's die hij aanboort hebben natuurlijkerwijs al genoeg dwarsverbanden om de lezer volledig geabsorbeerd bij de les te houden  
De Groene Amsterdammer  

Samen met hem ga je op onderzoek uit, dring je verder in het thema door en geniet je van al zijn observaties en zijsprongen. Goed dat het boek op de longlist van de ECI prijs is terechtgekomen.  
Tzum.nl  

Een woord een woord is een ode aan de hoop en de haalbaarheid  
Nederlands Dagblad  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over terrorisme
  • talige boeken

Details:

Auteur(s)Frank Westerman
UitgeverijBezige Bij, De
ISBN9789023498698
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's227
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte866 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten