Een zaak van liefde-   eReader eBook

Lisa Appignanesi • eBook

€ 19,99

Direct downloaden

Een zaak van liefde is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Aan het einde van de negentiende eeuw injecteert een oude vrijster in Brighton bonbons met strychnine, in Parijs achtervolgt een zangeres wekenlang haar overspelige minnaar en in New York schiet de echtgenoot van een steenrijke jongedame publiekelijk een architect dood. In Een zaak van liefde daalt Lisa Appignanesi aan de hand van drie rechtszaken af naar de lage driften van de mens, waar duistere passies en lusten kunnen leiden tot gruwelijke misdaden.

Gebruikmakend van rechtbankverslagen, psychiatrische dossiers, brieven en krantenartikelen wekt de auteur in meeslepend proza de belle époque tot leven, een tijd waarin de pers het publiek op niet eerder vertoonde wijze liet meegenieten van scandaleuze intriges, woeste jaloezie en verboden verlangens. Seksuele etiquette en maatschappelijke klasse, eer en een goede naam: dat alles staat op het spel in het theater van de rechtbank.

Dit boek in de pers

Een overvloed aan meeslepende details. Een ware pageturner.  
NRC  

Het grondige onderzoek en de smeuïge gevalsbeschrijvingen van Appignanesi's nieuwste boek een bijzondere leeservaring maken.  
De Volkskrant  

Een zaak van liefde is sensationeel, in alle opzichten. De opgerakelde rechtszaken zijn nog steeds opzienbarend en Appignanesi houdt de spanning er in.  
Trouw  

Een mateloos boek over de liefde. Appignanesi neemt ons met een weelde aan literaire voorbeelden, eruditie en passie mee op het doornige pad van de liefde.  
Vrij Nederland  

Ze verschaft ons een helder inkijkje op onze laagste driften en duisterste passies.  
ZIN  

Appignanesi ontkent de wrange en cynische kant van de liefde niet, maar houdt in haar boek desondanks een vurige pleidooi voor deze verwarrende hartstocht.  
ELLE  

Een crimineel smakelijk boek over de Belle Epoque.  
Nouveau  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over het rechtssysteem
  • lichte verhalen uit het ware leven

Details:

Auteur(s)Lisa Appignanesi
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Fred Hendriks
ISBN9789023499848
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's459
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1045 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten