Een zwarte pyjama-   eReader eBook

Patricia McCormick • eBook

€ 11,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Genomineerd voor de National Book Award

Het waargebeurde verhaal van een elfjarige jongen die de Killing Fields van Cambodja overleeft

Ze dragen een zwarte 'pyjama', de soldaten van de Rode Khmer die in 1975 in Cambodja aan de macht komen. Arn Chorn-Pond is dan elf, een kind nog. Hij wordt weggehaald bij zijn familie en naar een werkkamp gestuurd. In de verzengende hitte op de rijstvelden ziet hij anderen voor zijn ogen sterven. Arn leert snel onzichtbaar te zijn voor de sadistische Rode Khmers die dagelijks beslissen over leven en dood. Op een dag vragen de soldaten of een van de kinderen een muziekinstrument kan bespelen.
Arn biedt zich aan. Die beslissing houdt hem in leven, maar zorgt er ook voor dat hij als kindsoldaat midden in de Killing Fields belandt.

Arn Chorn-Pond wijdt zijn leven nu aan het helpen van jonge oorlogsslachtoffers, met de door hem opgerichte organisaties Children of War en Cambodian Living Arts. Voor zijn werk heeft Arn o.a. de Amnesty International Human Rights Award en de Spirit of Anne Frank Outstanding Citizen Award ontvangen.

Patricia McCormick is een meermalen bekroond auteur en journaliste die veel is geprezen om haar menselijke benadering van moeilijke onderwerpen.

'Een van de meest inspirerende en krachtige boeken die ik ooit heb gelezen. Een zwarte pyjama leert ons de moed te vinden om ons uit te spreken en zo de wereld te veranderen.' Aartsbisschop Desmond Tutu

'Dit is een prachtig verslag van Arns ongeloofllijke verhaal over hoe muziek zijn leven redde en hem ertoe aanzette de ziel en cultuur van zijn volk te redden.' Peter Gabriel


Reviews & recensies

Prachtig, verschrikkelijk, mooi en zwaar

En waargebeurd! Zo goed als dit verhaal is, zo zwaar zijn de gruwelijkheden die erin voorkomen. Wat kunnen mensen toch verschrikkelijke wezens zijn, maar tegelijkertijd zijn ze ook in staat tot ultieme goedheid. Zo ook de 11-jarige Arn Chorn-Pond. De Rode Khmer in Cambodja rukt hem los van zijn familie en brengt hem naar een werkkamp. Elke dag wordt hij daar als een slaaf aan het werk gezet, en geconfronteerd met dood en verderf om hem heen. Arn is slim en weet de Rode Khmers te ontwijken. Als de soldaten hem op een dag een muziekinstrument laten bespelen, verandert zijn leven voor altijd. McCormick is uitzonderlijk in de wijze waarop hij dit zware onderwerp op papier zet. Het grenst aan de enige juiste manier en leest goed weg. Altijd behoudt het boek de kracht en het gewicht die het behoort te hebben. Een absolute must-read.

Bekijk alle reviews van Maartje 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • duistere waargebeurde verhalen
  • boeken over Azië

Details:

Auteur(s)Patricia McCormick
UitgeverijThe House Of Books
Vertaler(s)Jan Smit
ISBN9789044344479
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's136
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte324 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten