Einde en begin-   eReader eBook

Wislawa Szymborska • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 1 dag geleden.

Einde en begin is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Wislawa Szymborska is een van de meest gelezen én meest gelauwerde dichters van deze tijd. Einde en begin. Verzamelde gedichten omvat de vertaling van vrijwel alle gedichten die ze sinds 1957 heeft gepubliceerd. Szymborska slaagt er telkens in zich over het meest alledaagse te verwonderen en daarin een nieuw perspectief te openen: nuchter, helder, direct en vaak met humor. In een interview met NRC Handelsblad zei ze hierover: ‘De verbazing, de verwondering mag je niet verliezen. Bij alle desillusie moeten die overeind blijven. De verwondering is de belangrijkste missie van de dichter… het is het hoofdthema van de poëzie.’
Einde en begin is aangevuld met de bundel Het moment. De gedichten zijn vertaald door Gerard Rasch, die voor zijn vertalingen uit het Pools de Martinus Nijhoffprijs voor Vertalingen 1997 ontving.


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

60 jaar kunstwerken van grootmeesteres Szymborska. Passie, diepgang en schoonheid.

De Poolse dichteres Wislawa Szymborska werd pas bekend in Nederland toen zij in 1996 de Nobelprijs won. En dat terwijl ze al sinds 1957 publiceert! In deze bundel komt haar complete oeuvre naar voren, wat bij het Nederlandse volk dus toch een snaar heeft geraakt. De Poolse is een echte levensdichteres, die schoonheid en passie ziet in de meest alledaagse dingen. Haar zinnen moeten met rust en concentratie worden gelezen, want in haar werk zit een gedachtegang, een stroming. Voor iemand die al nagenoeg 60 jaar dicht, zal een compleet oeuvre van 200 gedichten als magertjes overkomen. Echter voor Szymborska is elk gedicht, hoe klein ook, een grootschalig project. En dit lees ik af aan de intense, diepgaande gedichten. Een fantastische dichter om kennis mee te maken.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Wislawa Szymborska
UitgeverijJ.M. Meulenhoff
Vertaler(s)Gerard Rasch
ISBN9789402305463
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's305
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte326 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten