Emmaus-   eReader eBook

Alessandro Baricco • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Emmaus is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Emmaüs vertelt het verhaal van vier jongens die zich gevangen voelen tussen hun strenge katholieke geloof en hun fascinatie voor het atheïstische meisje Andre. Zij hoort thuis in een andere wereld - een onverschillige en immorele wereld. Uiteindelijk zetten de jongens hun schaamte opzij, en worden de schijnbaar onoverbrugbare verschillen tussen de brave jongens en het losbandige meisje voor even opgeheven. De seksuele en emotionele gevolgen van hun ontmoeting met Andre zullen de rest van hun levens bepalen. In helder proza volgt meesterverteller Baricco de vier jongens die gedwongen worden het onontgonnen land tussen verdoemenis en verlossing te ontdekken. Een briljant portret van de onzekerheden van de jeugd.

Dit boek in de pers

Een sublieme roman. Baricco's subtiele en bedachtzame schriftuur gaat ver voorbij de clichés van schuld en boete. Indringend en filosofisch  
De Standaard  

Geniale verteller.  
Humo  

Baricco laat zijn boek optrekken als een Ferrari. Dat tempo handhaaft hij zo regelmatig dat je die snelheid alleen opmerkt als je het boek neerlegt en daarbuiten kijkt. Onstuimig en hunkerend  
NRC  

Baricco weet te boeien en soms tegen de haren in te strijken. Authentiek.  
Het Financieele Dagblad  

De weldaad van Emmaüs is dat Baricco geen moraliserende vinger heft. Hij legt uit, hij draagt aan, hij oppert, en vertoont nergens een spoor van raillerende of zelfingenomen betweterij inzake katholieke kwesties.  
Nu.nl  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over moraliteit
  • Italiaanse auteurs

Details:

Auteur(s)Alessandro Baricco
UitgeverijBezige Bij, De
Vertaler(s)Manon Smits
ISBN9789023472322
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's86
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte872 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten