En route-   eReader eBook

Lorant Deutsch • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

En route is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In En route neemt Lorànt Deutsch de lezer mee op een reis door de geschiedenis van Frankrijk. Daarbij volgt hij het spoor van oude wegen: handelsroutes, Romeinse heirbanen, pelgrimsroutes en oude Keltische wegen waarlangs het verleden zijn sporen heeft nagelaten. Op even lichtvoetige als eigenzinnige wijze laat Deutsch de mooiste verhalen uit de Franse geschiedenis de revue passeren. Wist u dat de Kelten al hun eigen versie hadden van het sprookje van Klein Duimpje? Dat het strooien van stenen ooit een manier was om de weg terug te vinden? En wist u dat de Romeinen de Galliërs haantjes noemden, omdat ze hen zo schreeuwerig, kleurrijk en verwaand vonden? In En route brengt Lorànt Deutsch de mooiste verhalen uit de geschiedenis van Frankrijk op een aanstekelijke wijze tot leven.

Lorànt Deutsch (1975) was werkzaam als acteur toen hij een kleine historische reisgids voor Parijs samenstelde. Daaraan beleefde hij zoveel plezier dat hij besloot een volwaardig boek aan zijn favoriete stad te wijden: Metronome. En route is het even meeslepende vervolg.

Reviews & recensies

Een prachtige reis door Frankrijk waardoor je het land met hele andere ogen gaat zien

Lorant Deutsch heeft één ding heel goed begrepen. Als je het verhaal van een stad of land wil vertellen heb je een goeie leidraad nodig. In Métronome beschreef hij de geschiedenis van Parijs aan de hand van de metrostations. Het boek werd een wereldsucces. In En Route vertelt hij de geschiedenis van Frankrijk aan de hand van de vele wegen en paden die sinds eeuwen mensen (reizigers, handelaars, soldaten, pelgrims) door Frankrijk hebben geleid. Lichtvoetig, eigenzinnig maar verduiveld goed geïnformeerd. Dat Frankrijk veel te bieden heeft, bewijzen de miljoenen bezoekers die elk jaar weer het land doorkruisen. Iedereen vindt in Frankrijk wat hij zoekt: natuur, cultuur, gastronomie, rust van het platteland of bruisende steden. Als je zelf wellicht binnenkort weer en route vertrekt, weet dan dat de geschiedenis jou is voorgegaan, en laat dit boek dan jouw gids zijn op de reis. Je kijkt anders en je ziet méér.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • persoonlijke verhalen over Frankrijk
  • diepgaande boeken over oorlog

Details:

Auteur(s)Lorant Deutsch
UitgeverijThomas Rap
ISBN9789400400993
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1476 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten