En Toen Was Het Oorlog-   eReader eBook

Julien van Remoortere • eBook

€ 15,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

WO II door de ogen van de kleine man Toen de Duitsers in 1940 België binnenvielen, begon de tienjarige Julien van Remoortere een oorlogsdagboek bij te houden. Voor En toen was het oorlog ging hij op zoek naar andere getuigenissen van gewone Vlamingen die de Tweede Wereldoorlog van dichtbij meemaakten. Als geliefde kroniekschrijver van een verdwijnend Vlaanderen weet van Remoortere als geen ander de unieke stemmen te verzamelen van een generatie voor wie oorlog nog een akelige realiteit was. Van de eerste nerveuze kennismaking met de Duitse bezetter tot de verwarrende aftocht vier jaar later. Van de dagelijkse strijd om voedsel tijdens de harde Oorlogswinter tot de angst voor dodelijke V-bommen. Van Remoortere, die recent nog scoorde met zijn kroniek Ons moeder, geeft mogelijk voor het laatst een stem aan deze Vlamingen. Niet als een officiële geschiedschrijving, wel als een pakkend en al te menselijk relaas van een oorlog die een hele generatie voor het leven tekende.

Reviews & recensies

Getuigenissen over WOII uit eerste hand

Met boeken over de Tweede Wereldoorlog kan men ganse bibliotheken vullen. Maar zoals bij elke oorlog zijn het de verhalen van gewone mannen, vrouwen of kinderen die ons diepst raken. Auteurs als Julien Van Remoortere helpen ons om ook dit aspect van de grote oorlogen voor de eeuwigheid te bewaren. Men voert oorlog omwille van echte of vermeende politieke, economische, religieuze of etnische redenen. Maar hoe verder men de geschiedenis uiteenrafelt, hoe dichter, bevattelijker, concreter en schrijnender de individuele getuigenissen worden. Daar ligt het inzicht in het echte lijden en de ravages die oorlogen aanrichten in mensenlevens. Daar ook ligt de kern van het begrijpen hoe mensen hun veerkracht en moed bewaren, niettegenstaande enorm menselijk en materieel verlies. Van Remoortere heeft met zijn talloze reis- en wandelboeken, en zijn vroegere ‘kleine-geschiedenisboeken’ reeds ten overvloede laten zien dat hij een rasverteller is. Dit boek bewijst dit , ten overvloede, nogmaals.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Details:

Auteur(s)Julien van Remoortere
UitgeverijLannoo
ISBN9789401422147
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's237
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte8188 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten