Expo 58-   eReader eBook

Jonathan Coe • eBook

€ 12,99

Direct downloaden

Expo 58 is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Expo 58 is een heerlijke roman: geestig en scherp, over de jaren vijftig, de Mad Men-periode. Jonathan Coe weet in deze roman feilloos de spanningen van de Koude Oorlog op te roepen en heeft met Thomas Foley weer een onvergetelijk personage gecreëerd.

Dit boek in de pers

Het schetsen van een tijdsbeeld is wel toevertrouwd aan Jonathan Coe, die in romans als Het moordend testament, de rotters Club en De afschuwelijke eenzaamheid van Maxwell Sim een even scherpe als tragikomische indruk gaf van de jaren tachtig, de jaren zeventig en de jaren nul. (...) Zijn portret van Thomas Foley is in Expo 58 dan ook loepzuiver. (...) Coe heeft overduidelijk plezier in zijn spel met de conventies van het genre. (...) Een vermakelijk boek.  
NRC  

Coe werpt hij zich met aanstekelijk plezier op de jaren vijftig. (...) De woedende scherpte van zijn Thatchersatires ontbreekt. Maar als tongue-in-cheek tijdsbeeld is Expo 58 meer dan geslaagd. Very British topvermaak.  
Het Parool  

Coe was altijd al een kei in het kenschetsen van een tijdperk. Ook in dit geval blijkt hij goed geïnformeerd en laat hij mooi zien hoezeer de wereld in een halve eeuw veranderd is. (...) Een subtiele kritiek op een masculiene cultuur die eind jaren vijftig nog weinig weerstand ondervond. (...) Veel meer dan een geestig spionageverhaal. Expo 58 laat zien hoe de wereld in een halve eeuw is veranderd.  
Trouw  

Expo 58 is literair vermaak van de bovenste plank en het is nog sterker doordat het is gebaseerd op een bizar stuk geschiedenis, de inspiratiebron van de allerbeste fictie.  
The Guardian  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de jaren 50
  • humorvolle boeken

Details:

Auteur(s)Jonathan Coe
UitgeverijDe Bezige Bij Amsterdam
Vertaler(s)Otto Biersma, Luud Dorresteyn
ISBN9789023484615
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's254
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1178 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten