Forensische Wetenschap-   eReader eBook

Jim Fraser • eBook

€ 4,99

Direct downloaden

Forensische Wetenschap is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Dankzij de almaar groeiende populariteit van series als CSI jarenlang de best bekeken serie wereldwijd ziet het grote publiek forensische wetenschap als een grimmige vorm van entertainment. Maar het begrip van de forensische wetenschap grotendeels vormgegeven door series als CSI klopt meestal niet. Dit 'Elementaire Deeltje' legt uit wat forensische wetenschap is en hoe het wordt toegepast in misdaadonderzoek. Het geeft een inkijkje in de werkwijze van forensische wetenschappers en laat zien hoe zij omgaan met de plaats delict, het verkrijgen en bewaren van bewijs en de analyses die zij daarop loslaten. De auteur schetst de technieken die onderzoekers gebruiken in het laboratorium, zoals het gebruik van vingerafdrukken. Ook staat hij stil bij de immense impact van het aanleggen van DNA-databanken en de ethische bezwaren die daarbij een rol spelen. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk laat hij zien welke forensische technieken nu worden toegepast en welke uitdagingen nog voor ons liggen. Een bewonderenswaardig alternatief voor het science fiction stereotype dat wordt geschetst in CSI. William Darragh, Fortean Times -Jim Fraser is hoogleraar forensische wetenschap en voorzitter van het centrum voor forensische wetenschap aan de Universiteit van Strathclyde.

Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Het complete verhaal over de forensische wetenschap. Van kweekje tot veroordeling

Forensische wetenschap is de praktijk die moderne strafonderzoeken mogelijk heeft gemaakt. Politie en rechercheurs zijn afhankelijk van het kunnen van hun forensische wetenschappers. Zonder onderzoek vaak geen veroordeling. Jim Fraser, zelf hoogleraar in de forensische wetenschap, weet dus als geen ander hoe de vork in de steel zit. In dit uitgebreide boek spreekt hij stapsgewijs over het hoe en wat van forensisch onderzoek. Over hoe en wanneer het wordt ingezet bij misdaden, hoe gaat het er bij een crime scene aan toe, en hoe misdaden precies worden opgelost. Het boek kijkt natuurlijk ook naar hoe de forensische wetenschap tot stand is gekomen, en wat de problemen met DNA-onderzoek inhouden. Stapsgewijs en compleet, Forensische wetenschap is het ultieme naslagwerk voor de crimi-enthousiast of iedereen met interesse in forensische wetenschap.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Details:

Auteur(s)Jim Fraser
UitgeverijAmsterdam University Press
ISBN9789048523849
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's120
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte6187 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
SerieElementaire Deeltjes
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten