Fort met negen torens-   eReader eBook

Qais Akbar Omar • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Twintig jaar geleden was Kaboel een fraaie stad, waar de zevenjarige Qais Akbar Omar vliegerde op het dak van zijn grootvader. Maar dan breekt de burgeroorlog uit. Zijn grootvaders huis ligt in de vuurlinie, dus zoekt de familie een veiliger onderdak in een oud fort aan de rand van de stad. Wanneer het gevaarlijk blijft in Kaboel, besluit Qais vader met zijn gezin Afghanistan te ontvluchten. Een avontuurlijke tocht naar de grens volgt, waarbij ze onder meer verblijven in de grotten achter de reusachtige Boeddhabeelden in Bamiyan en een tijdje meetrekken met een nomadenstam. Terwijl zijn vader tevergeefs zoekt naar smokkelaars om hen over de grens te brengen, leert Qais een doofstomme tapijtmaakster kennen. Zijn leven zal door deze ontmoeting voor altijd anders zijn.

Het Fort met de negen torens is niet alleen een uitzonderlijk boek over een prachtig land dat wordt verscheurd door oorlog, maar ook het bewijs dat verhalen mensen kracht kunnen geven, troosten en met elkaar verbinden.

Dit boek in de pers

Een ongelooflijke en meeslepend familiegeschiedenis.  
The New York Times  

Omar schrijft sober en eenvoudig, het boek leest bijna als een proces-verbaal, maar de gebeurtenissen houden je aan het boek gekluisterd. (..) Een huiveringwekkend verslag van mishandeling en marteling, (...) en een regelrechte hommage aan de culturele rijkdom van het land. Het boek toont weer eens het surplus van de literatuur boven de journalistiek. Hier wordt de geschiedenis van binnenuit zichtbaar en voelbaar, in de maar al te concrete levens van mensen.  
Trouw  

Het werk van een groot literair talent. Het Fort met de negen torens geeft de gewelddadige geschiedenis van Afghanistan een menselijk gezicht.  
The Washington Post  

Details:

Auteur(s)Qais Akbar Omar
UitgeverijDe Bezige Bij Amsterdam
Vertaler(s)Saskia van der Lingen, Caroline Meijer
ISBN9789023478805
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's355
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1632 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten