Gandhi-   eReader eBook

Ramachandra Guha • eBook

€ 19,99

Direct downloaden

Gandhi is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Mahatma Gandhi wordt algemeen beschouwd als een van de invloedrijkste figuren uit de wereldgeschiedenis. Wie was deze kleine, op het eerste gezicht onaanzienlijke man, die als eerste het verzet tegen de racistische, onderdrukkende politiek in Zuid-Afrika leidde, die het machtige Britse Rijk op de knieën wist te krijgen en op geweldloze wijze de onafhankelijkheid van India wist af te dwingen? In het eerste deel van deze grootse biografie weet historicus Ramachandra Guha een levendig beeld te schetsen van Gandhis jeugd in India, zijn studiejaren in Londen en zijn lange verblijf in Zuid-Afrika tussen 1893 en 1915. Zijn turbulente jaren en strijd in Natal en Transvaal zouden hem uiteindelijk vormen tot een politiek leider en groot voorvechter van geweldloos verzet tegen ongelijkheid en discriminatie. Persrecensies 'Een indrukwekkend gedetailleerd naslagwerk.' NRC Handelsblad 'Eindelijk een geschiedenis van democratisch India die net zo fascinerend is als het land zelf [] een meesterwerk.' Financial Times 'Dat hierover ooit nog een beter boek geschreven zal worden is nauwelijks voorstelbaar.' Sunday Telegraph

Dit boek in de pers

Dat hierover ooit nog een beter boek gescheven zal worden is nauwelijks voorstelbaar.  
Sunday Telegraph  

Eindelijk een geschiedenis van democratisch India die net zo fascinerend is als het land zelf […] een meesterwerk.  
Financial Times  

Een indrukwekkend gedetailleerd naslagwerk  
NRC  


Reviews & recensies

Een grootschalige, maar zeer leesbare biografie van de grote Mahatma Ghandi

Het eerste deel van een zeer omvangrijke tweedelige biografie. Historicus Ramchandra Guha heeft het talent om zowel diepgaand als leesbaar te kunnen schrijven. Ghandi is zeker geen stoffig boek, maar leest vlot en lekker weg zonder aan informatie te verliezen. Hiervoor maak ik een diepe buiging richting Ramchandra Guha. In dit dikke eerste deel van meer dan 500 pagina's wordt gesproken over Ghandi's jonge levensjaren: zijn jeugd in India en studie in Londen zijn hierbij fundamenteel. Guha weet wel altijd een oog op de toekomst te houden, en te analyseren hoe bepaalde ervaringen Ghandi uiteindelijk tot politiek leider hebben gemaakt. Zo houdt het boek je bij de les, zonder prekerig te worden. Een van de beste, zo niet dé beste, biografie van een groot man.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over Afrika
  • biografieën

Details:

Auteur(s)Ramachandra Guha
UitgeverijNieuw Amsterdam
ISBN9789046816554
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's718
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte2759 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten