Gangster Anders en zijn vrienden-   eReader eBook

Jonas Jonasson • eBook eci.be lezers

€ 9,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 6 dagen geleden.

Gangster Anders en zijn vrienden is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In 'Gangster Anders en zijn vrienden' van Jonas Jonasson, auteur van 'De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween', verovert een illuster drietal de wereld! Gangster Anders, vers uit de gevangenis; de pastor Johanna, recent uit haar kerk gezet; en Per, receptionist in het hotel waar ze verblijven, kleinzoon van een geruïneerde miljonair. Een snood plan smeden ze: Anders moet goedbetaalde vuile klusjes gaan opknappen voor de Zweedse onderwereld, de pastor en de receptionist worden zijn strategische partners. Gaandeweg blijkt Gangster Anders maar matig geschikt voor de job en dan begint hij zich op een dag in de Bijbel te verdiepen. Hij besluit een kerk te stichten, de Kerk van Anders, met als motto: geven is beter dan nemen. Daar zijn Johanna en Per het maar half mee eens. Met inmiddels de halve onderwereld achter zich aan moeten zij als de bliksem een nieuw, lucratief plan verzinnen...

Dit boek in de pers

En weer is er een boek van de Zweed Jonas Jonasson (1963) met een bizarre titel, een bonte stoet personages en een absurdistische plot.  
De Volkskrant  

Opnieuw heeft Jonasson een boek afgeleverd dat maatschappijkritiek, slapstick en schelmenroman ineen is.  
Trouw  

Niet eerder was de dreiging van dood en geweld zo grappig.  
Algemeen Dagblad  

Krankzinnig blijmakend boek.  
Linda  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

is een no-nonsense boek met een aanvaardbare hoeveelheid lolligheid. Onderhoudend, vlot leesbaar.

Je moet er van houden! We kennen Jonassen van de 100-jarige man die uit het raam klom en verdween. Wie dat een leuk boek vond kan ook deze roman waarderen. Want Jonassen smeedt wederom bizarre voorvallen aan elkaar en laat zijn excentrieke personages in de meest maffe situaties terecht komen. Jonassen heeft een bijzondere manier van vertellen, waarin humor, spanning en ontroering elkaar afwisselen. Het verhaal speelt zich helemaal in Zweden af en in het hier en u. Het tempo is wat bedaagder dan in zijn eerste roman, en de verhaallijnen wat minder onnodig gecompliceerd. Ik vind dat een goede zaak. Alleen in de laatste 25 bladzijden rijdt hij in de hoogste versnelling. Hij neemt grote stappen om snel thuis te komen. Daar moet je tegen kunnen.

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over de onderwereld
  • absurdistische boeken

Details:

Auteur(s)Jonas Jonasson
UitgeverijMeridiaan
Vertaler(s)Corry van Bree
ISBN9789048828593
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's270
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte768 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten