Gas!-   eReader eBook

Ann Callens, Jan Vandermeulen • eBook

€ 15,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Het complete verhaal van de eerste gasaanval uit de wereldgeschiedenis Wanneer de Duitsers op 22 april 2015 in de buurt van Ieper voor het eerst een chloorgasaanval lanceren, verandert de oorlog voorgoed. Een rode lijn wordt overschreden, waarbij het 'eerlijke' gevecht plaatsmaakt voor een anonieme en gruwelijke dood. Al snel zijn alle strijdende partijen verwikkeld in een totale oorlog met gifgas als sluitstuk van de ultieme vernietigingsmachine. Gas! maakt de horror van de eerste gasaanvallen tastbaarder dan ooit. Soldaten en officieren van alle betrokken partijen - het Belgische, Franse, Britse en Duitse leger - vertellen over die noodlottige lentedagen. Van de zorgvuldige planning van de aanval en de weg die het gas aflegt van laboratorium naar slagveld tot het gepruts met gasmaskers en de verbijstering van de slachtoffers. Het is een verhaal van een cynisch verbond tussen wetenschappers, industriëlen en militairen. De auteurs leggen ook genadeloos bloot hoe de gewone frontsoldaat in het ongewisse wordt gelaten en de geallieerde legerleiding op zijn minst schuldig verzuim pleegt. Ze vullen het rijke bronnenmateriaal van dit boek vol getuigenissen aan met historische kaarten, unieke foto's en krachtige kunstwerken die de gruwel en waanzin van de gasoorlog aangrijpend dichtbij brengen.

Reviews & recensies

Ieper, 1915, de eerste gifgasaanval uit de wereldgeschiedenis

Op 22 april 1915 kreeg de Westhoek een trieste primeur: de eerste, geslaagde aanval met toxisch gas uit de wereldgeschiedenis. De oorlog is daarmee voorgoed veranderd, het 'eerlijke' gevecht heeft plaatsgemaakt voor een anonieme en gruwelijke dood. Dit wetenschappelijk onderbouwde boek leest als een huiveringwekkende thriller. In Gas! reconstrueert het arts en historica echtpaar Jan Vandermeulen en Ann Callens - aan de hand van uniek bronnenmateriaal - wat vooraf ging en wat er zich afspeelde op die fatale dag. Maar ook beschrijven zij de verschrikkingen van de dagen erna. Gas! maakt de horror van die eerste gasaanvallen tastbaarder dan ooit. De getuigenissen, historische kaarten en unieke foto's brengen de gruwel en waanzin van de gasoorlog aangrijpend dichtbij... "Duitse Gründlichkeit, vernuft en barbarij gingen in de Vlaamse velden een monsterlijk huwelijk aan." - DS Weekblad.

Bekijk alle reviews van Frank Libeer 


Details:

Auteur(s)Ann Callens, Jan Vandermeulen
UitgeverijLannoo
ISBN9789401425162
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's288
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte10783 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.

Recent bekeken producten