Geachte heer M.-   eReader eBook

Herman Koch • eBook

€ 4,99

Direct downloaden

Geachte heer M. is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In Geachte heer M. had de eens zo gevierde schrijver M. zijn grootste succes met een roman over de geruchtmakende verdwijning van Jan Landzaat. Deze leraar geschiedenis verdween na een korte affaire met een bloedmooie leerlinge, en werd voor het laatst gezien bij het vakantiehuisje waar zij met haar nieuwe vriendje verbleef. De roman was een bestseller en betekende M.’s internationale doorbraak, maar nu, aan het eind van zijn carrière, raakt hij steeds meer in de vergetelheid. Maar niet bij zijn mysterieuze benedenbuurman, die M. scherp in de gaten houdt. Wat heeft hij met de verdwijningszaak te maken? Met vlijmscherpe pen vertelt Herman Koch het intrigerende verhaal van een aftakelende schrijver, twee verliefde tieners en een verdwenen leraar. Door de bestseller lijkt hun lot voor eeuwig met elkaar te zijn verbonden. Geachte heer M. is een grootse roman over jaloezie en afgunst, vriendschap en liefde. Met zijn wereldwijd geroemde scherpe blik ontziet Herman Koch ook nu weer niets en niemand.

Herman Koch (1953) is bekend als televisiemaker (Jiskefet) en schrijver. Na zijn debuutroman Red ons, Maria Montanelli (1989) verschenen onder meer Eten met Emma (2000), Odessa Star (2003) en Denken aan Bruce Kennedy (2005). In 2009 kwam Het diner uit, de roman waarmee Koch wereldberoemd werd. Het diner werd verkocht aan maar liefst 37 landen en stond wekenlang op de bestsellerlijst van The New York Times. In 2011 verscheen Zomerhuis met zwembad, dat eveneens een groot succes was.

Dit boek in de pers

Koch toont met zijn nieuwe roman nogmaals zijn talent, vakmanschap én durf.  
De Morgen  

De taal is Kochiaans helder en pretentieloos.  
NRC  

Koch bevestigt zijn grote verteltalent.  
De Telegraaf  

Niet alleen spannend, maar ook regelmatig goed voor een schaterlach.  
Het Parool  

Met zijn bekende humor en vaart pent Koch de gebeurtenissen op.  
Algemeen Dagblad  

Geachte heer M. lost al op de eerste bladzijden de belofte in van een langverwachte, nieuwe Koch.  
Vrij Nederland  

Geachte heer M. heeft alles: spanning, humor, ergernis, ontroering, stilistische en compositorische perfectie.  
DE LIMBURGER  


Reviews & recensies

de eci redactie

In rubriek

Geachte meneer M is een pageturner

Na Het Diner en Zomerhuis met zwembad is dit de derde Koch die ik gelezen heb. En alweer had ik moeite het boek opzij te leggen. Een aftakelende schrijver vierde ooit internationale triomfen met een boek over de geruchtmakende verdwijning van een leraar geschiedenis, die voor het laatst werd gezien bij het vakantiehuisje van de leerlinge waarmee hij een korte affaire had. Nu is het echter zo goed als gedaan met de schrijversroem en dreigt de aftakeling. Een brief van zijn buurman rakelt de geschiedenis weer op en roept vragen op over de betrokkenheid van de oude auteur bij de feiten uit het verleden. De auteur laat ons ook deze keer kennismaken met onsympathieke figuren waar we willens nillens ergens wel sympathie voor voelen. De opbouw van het verhaal vond ik deze keer wat complexer dan bij de twee andere boeken: het vertelperspectief verspringt veelvuldig, er worden grote tijdsprongen gemaakt en er is een verhaal binnen een verhaal dat verteld wordt. Dat maakt alles natuurlijk wel spannend om lezen en om puzzelen. Reserveer dus maar late leesavonden!

Bekijk alle reviews van de eci redactie 


Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over verdwijningszaken
  • romans over schrijverschap

Details:

Auteur(s)Herman Koch
UitgeverijAmbo|Anthos
ISBN9789041425478
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte681 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten