Geef me je hand-   eReader eBook

Tove Alsterdal • eBook

€ 3,99

Direct downloaden

De laatste bestelling was 3 dagen geleden.

Geef me je hand is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

In de nacht voor Walpurgisnacht valt Charlie van een balkon op de elfde verdieping aan de Jakobsbergsgatan. Alles wijst op zelfmoord: drugs, ziekte en depressie. De politie sluit al snel het onderzoek. Eerder die nacht ziet de Ridder, een dakloze rocktroubadour, Charlie in het gezelschap van een man uit een discotheek komen. Als hij later aan de politie probeert te vertellen wat hij gezien heeft, is deze nauwelijks geïnteresseerd. Niemand maalt om de getuigenis van een oude zuiplap.

Helene heeft haar oude buurt verlaten, haar achtergrond uitgewist en alle contact verbroken met het gezin waarin ze opgroeide: een drinkende vader, een moeder die hen in de steek liet en een onhandelbare zus. Maar na Charlies crematie beginnen de vragen aan Helene te knagen. Wie was haar zus? Heeft ze echt zelfmoord gepleegd? En wat had zij vier weken voor haar dood te zoeken in Zuid-Amerika? Heeft het iets te maken met hun moeder die in de jaren zeventig verliefd werd op een Argentijnse vluchteling, en vervolgens spoorloos verdween?

Helene wordt gedreven door een groeiende behoefte te ontdekken wat er met haar zus is gebeurd, en een schreeuwend verlangen om het geheim van haar familie te ontrafelen. Ze gaat op onderzoek uit en ontdekt al snel dat de duistere organisatie van de Argentijnse militaire dictatuur nog steeds gevaarlijk is voor wie te veel vragen stelt. Geef me je hand is een duister familiedrama en een politiek misdaadverhaal vol wendingen over passie, verraad en verzoening.

Tove Alsterdal (1960) is schrijfster en journaliste. Ze schreef teksten voor toneel, film en opera. Haar thrillerdebuut, Vrouwen op het strand, werd verkocht aan negen landen. In 2013 kwam haar tweede literaire thriller uit, Het stille graf, die zeer enthousiast werd ontvangen.

Dit boek in de pers

Net als in Het stille graf dat vijf felbegeerde sterren kreeg in de VN Thrillergids, vertelt Tove Alsterdal in Geef me je hand een verhaal in het heden met wortels in het verleden. Wat Ing-Marie overkwam in Argentinië kom je mondjesmaat te weten. Intussen gebeuren in het heden spannende dingen die onmiskenbaar met dat verleden te maken hebben, alleen weet je niet precies hoe de vork in de steel zit. Dat niet-weten zorgt voor een spanningsboog die je geboeid doet verder lezen. Als lezer krijg je een beter overzicht over de gebeurtenissen dan de personages zelf, waardoor op het einde alle puzzelstukjes mooi in elkaar vallen.  
Hebban.nl  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • thrillers over familiegeheimen
  • gruwelijke spanning uit Scandinavië

Details:

Auteur(s)Tove Alsterdal
UitgeverijPrometheus
Vertaler(s)Wendy Prins
ISBN9789044627671
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's413
Verschijningsdatum
Formaat
ePub
ePub is een open standaard formaat voor eBooks. Dit formaat wordt door praktisch alle e-readers en e-reader apps op tablets behalve de Amazon Kindle ondersteund.
Bestandsgrootte1292 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten