Gele vogels-   eReader eBook

Kevin Powers • eBook

€ 9,99

Direct downloaden

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

Elke oorlog heeft zijn eigen, definitieve romans. De Eerste Wereldoorlog heeft Im Westen nichts Neues en A Farewell to Arms. De Tweede Wereldoorlog heeft Catch-22. Het jaar 2012 ziet de komst van de grote roman over de oorlog in Irak: De gele vogels. De gele vogels is het verhaal van de jonge soldaat Bartle, voor wie de oorlog in Irak een uitzichtloze leegte is. Zijn eindeloze dagen zitten vol dood, verderf, maar vooral verveling. In een wanhopige poging grip te krijgen op zijn frustraties, klampt Bartle zich vast aan de kameraadschap met zijn lotgenoten, in het bijzonder zijn vriend Murphy. De gele vogels is de ultieme roman over de oorlog van nu, geschreven door een superieur talent dat zelf in Irak zijn sporen heeft verdiend. Kevin C. Powers laat de lezer tegelijk ooggetuige, schuldige en martelaar zijn in een adembenemend boek, waarvan de rechten voor verschijnen al aan zestien landen werden verkocht. Kevin C. Powers ging op zijn zeventiende het leger in. Een jaar lang diende hij in Irak. Na zijn vertrek uit het leger en een aantal zinloze baantjes schreef hij zich in bij de universiteit van Virginia om Engels te studeren. Hij doceert op dit moment poëzie aan de universiteit van Texas in Austin. `Toen ik De gele vogels las, was ik er zeker van dat ik in de nabijheid was van een boek dat prijzen zal winnen, een klassieker zal worden en de lat voor toekomstige beschrijvingen van de oorlog veel hoger zal leggen. Dit is een buitengewone literaire prestatie. Ik spoor iedereen aan dit boek te lezen. chris cleave, auteur van kleine bij en goud `De gele vogels is even intens als aangrijpend geschreven; elk moment, elke herinnering, elk object, elke beweging is bijeen getoverd met een felle en precieze concentratie en een sterk gevoel van waarachtigheid. colm tóibín `De gele vogels is de Im Westen nichts Neues van de Amerikaanse Arabische oorlogen. tom wolfe

Dit boek in de pers

Een imponerend debuut. [...] even ontluisterend als ontroerend, poëtisch zelfs in passages die slechts met een sterke maag te verteren zijn. Een schitterende, bittere roman die je heel lang bijblijft.  
NRC  

De gele vogels is tegelijk een bildungsroman over de volwassenwording van een soldaat, een angstaanjagend verhaal over de vriendschap tussen twee mannen die proberen te overleven op het slagveld in Irak en een filosofische parabel over het verlies van onschuld en het geheugen.  
The New York Times  

In zijn indrukwekkende debuut bewijst Powers dat het mogelijk is op poëtische wijze over oorlog te schrijven. [...] een groot literair talent heeft zich aangediend.  
De Volkskrant  

De gele vogels is indringend en meeslepend.  
Het Parool  

Powers schrijft met literaire vervoering en fijnzinnigheid over de getroebleerde soldaat Bartle.  
Vrij Nederland  

[...] een knap verteld verhaal. Powers schrijft beheerst en ingetogen met bijzondere poëtische kracht die de spanning voelbaar maakt.  
Elsevier  

De gele vogels is een must read, niet alleen omdat het getuigenis aflegt van deze specifieke oorlog, maar ook omdat het een schaarse maar vitale blik op de mensheid biedt, vanuit haar schaamte en onbegrijpelijke gewelddadigheid.  
The Guardian  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • romans over het leger
  • boeken over Azië

Details:

Auteur(s)Kevin Powers
UitgeverijPrometheus
ISBN9789044621709
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte627 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten