Gezond verstand-   eReader eBook

Jo Marchant • eBook

€ 14,99

Direct downloaden

Gezond verstand is ook verkrijgbaar als:

Zet op verlanglijstje

Korte inhoud

De geest heeft effect op het lichaam, daar zal niemand aan twijfelen. We hebben allemaal wel eens kippenvel bij een mooi liedje, krijgen tranen in de ogen van een ontroerende film, of raken opgewonden van een stem of gedachte. Maar het idee dat je met gedachten ook genezing kan bewerkstelligen, is gekaapt door new-agegoeroes en vage spirituele figuren. En dat heeft de reputatie van de geest in de wetenschap bepaald geen goed gedaan. Daar maakt Jo Marchant – een wetenschapper in hart en nieren – met Gezond verstand een einde aan. Nieuwsgierig, sceptisch en nuchter scheidt ze feit van fabel. Ons brein is geen wondermedicijn, maar het kan wel een pijnstiller zijn, een ontstekingsremmer, een antidepressivum en nog veel meer. Op grond van recent neurologisch en medisch onderzoek laat Marchant zien wat nu écht de kracht van de hersenen is.

Dit boek in de pers

In dit gedurfde boek ontrafeld de Britse wetenschapsjournalist het wezen en de waarde van zogeheten mind-body-interventies.  
NRC  

Marchant slaat een krachtige en noodzakelijke brug voor mensen die het gehad hebben met pseudowetenschappelijke argumentatie bij alternatieve geneeswijzen, maar die tegelijk gefascineerd zijn door de kracht van de geest.  
Publishers Weekly  

Veel boeken over dit onderwerp komen van wetenschappers die niet kunnen schrijven of van schrijvers die de wetenschap niet begrijpen. Maar Marchant schrijft uitstekend en ze is een wetenschapper in hart en nieren.  
The New York Times  

Marchant bezit het talent om zowel helder als levendig te schrijven, en ze beschrijft complexe ideeën op een manier die voor iedereen begrijpelijk is. Ze roept op om het samenspel tussen lichaam en geest serieus te nemen.  
The Independent  

De grote meerwaarde van dit boek: door haar journalistieke achtergrond leest het als een trein; als wetenschapper vervalt ze niet in zweverigheid.  
Psychologie Magazine  

Onderzoek naar mind-body-interventies is een pad vol hindernissen. Wetenschapper en talentvol schrijfster Jo Marchant ging de uitdaging aan. Belangrijkste inzicht: de vertrouwensband tussen arts en patiënt is soms belangrijker dan het medicijn zelf. En een stuk goedkoper.  
Medisch Contact  

Boekenadvies op maat

eci adviseert op basis van inhoud, genre en stijl

Enthousiast over dit boek?

Dan raken deze boeken je ook

Of zoek je andere…

  • boeken over de kracht van de geest
  • hersenkrakers

Details:

Auteur(s)Jo Marchant
UitgeverijAtlas Contact
Vertaler(s)J. Dijs
ISBN9789045023267
TaalNederlands
UitvoeringeBook
Aantal pagina's324
Verschijningsdatum
Formaat
ePub met digitaal watermerk
ePub met digitaal watermerk (Social DRM) is een formaat met sociale beveiliging. Hierbij wordt het eBook gemarkeerd met zichtbare (je naam voor ieder hoofdstuk) en onzichtbare kenmerken. Met Social DRM ben je niet gebonden aan een Adobe ID. Je kunt deze eBooks lezen op alle e-readers, dus met of zonder Adobe ID.
Bestandsgrootte1981 KB
KopieerrechtenKopiëren is niet toegestaan
PrintrechtenPrinten is niet toegestaan
VoorleesfunctieIngeschakeld
Afmetingen1 x 1 x 1 mm.
Gewicht1 gr.  

Recent bekeken producten